5 reisbestemmingen op maximaal 5 uur rijden


Kies jij deze zomer voor een vakantie dichterbij huis? Deze vijf reisbestemmingen vind je op maximaal 5 uur rijden. En die doen zeker niet onder voor een verre vliegvakantie!

Coronavirus Besured

Op stedentrip in Leuven – 2 uur

Op stedentrip? Sla bekende Belgische steden als Brussel, Antwerpen en Brugge eens over en kies voor Leuven. Deze Vlaamse stad is een echte studentenstad. Drink een Belgisch biertje op de Grote Markt en geniet van de gezellige, authentieke sfeer in het stadscentrum!

Geniet van de natuur in De Eifel – 3 uur

Bos, stuwmeren, geisers, kraters, burchten en pittoreske vakwerkdorpjes. En dat op maar drie uur rijden afstand! Nationaal park de Eifel is prima op eigen houtje te verkennen. En ben je na een dag op pad moe? Geniet dan van een drankje op een terrasje in één van de vele dorpjes.

Ook leuk: stop onderweg nog even in het stadje Monschau. Dit stadje met een heel eigen karakter is niet voor niets één van de meest gefotografeerde plekken in Duitsland. Erg Insta-waardig dus! ;)

Sportief op vakantie in Luxemburg – 4 uur

Ondanks dat het land waarschijnlijk niet bovenaan je bucketlist staat, is het echt een bezoek waard. Ben je sportief? Ga dan hiken in het Müllerthal! De 112 kilometer lange wandelroute die door dit gebied loopt, is zelfs uitgeroepen tot een van de mooiste routes van Europa! Wandel door het bos, langs ruige rotsblokken en rust uit met je voeten in de rivier.

Even uit de natuur? Breng dan een bezoek aan Luxemburg-stad.

Drink wijn in de De Elzas – 5 uur

Houd jij wel van een wijntje? Dan is de Franse Elzas jouw vakantiebestemming! Na zo’n vijf uur rijden, ben je in een totaal andere omgeving. Tip: rijd de ‘Route de vin d’Alsace’. Dit is de oudste wijnroute van Frankrijk. In 170 kilometer leidt de route je langs prachtige wijngaarden en beroemde wijnhuizen. Onderweg kom je ook veel leuke dorpjes tegen die zeker een stop waard zijn!

Naar het strand in Normandië – 5 uur

Voor jou geen vakantie zonder strand? Kies dan voor Normandië. Deze Franse regio staat met name bekend om de adembenemende krijtrotsen langs de kust. En je bent hier al met vijf uur rijden. Stop onderweg in andere leuke kustplaatsen, zoals Le Havre en Honfleur.

Tip: met de auto op vakantie

Door het coronavirus zijn er een aantal dingen die net iets anders gaan dan normaal. Drie punten op rekening mee te houden:

1. In veel regio’s zijn mondkapjes en handschoenen verplicht. Neem deze dus voldoende mee.
2. Nog niet alle voorzieningen langs de snelweg zijn in gebruik. Bekijk daarom vooraf welke gelegenheden geopend zijn en wacht niet tot het laatste moment.
3. Kom je met pech langs de weg te staan? Hulpverlening staat voor je klaar, maar houd afstand en schud geen handen. Heb je vervangend vervoer nodig, dan wordt het vervoersmiddel na iedere gebruiker gedesinfecteerd. Zo kan jij weer veilig op pad!

Voor welke bestemming ga jij? Een fijne vakantie!