5 tips voor een low budget vakantie


Je bent al een paar maanden keihard aan het studeren... tijd voor vakantie! Meer dan verdiend. Waar naartoe is nog de vraag, maar dat het doorgaat is zeker. Het liefst wil je een low budget vakantie. En daarmee bedoelen we uiteraard niet: met een tentje in de achtertuin van je ouders. Hieronder 5 tips voor als je wél op vakantie wilt, maar niet teveel geld wilt uitgeven: Couchsurfing, Huizenruil, Lowcostairlines, Ritje weg en Interrail.

Zomervakantie

Couchsurfing

Wil je echt goedkoop uit zijn en vind je 100% privacy niet heel belangrijk? Probeer couchsurfen! Op couchsurfing.org vind je honderdduizenden adressen overal ter wereld waar je kunt logeren. Je zit dan bij mensen die het leuk vinden om reizigers over de vloer te krijgen. En het mooie: het is helemaal gratis! Over low budget vakantie gesproken... ;-)

  • Een bed? Als je geluk hebt. Anders een matje, luchtbed of bank.
  • Roomservice? Een tosti moet zeker lukken als je het aardig vraagt!
  • De prijs? Niks, of hooguit een klein cadeautje als dank voor de gastvrijheid.

Huizenruil

Heb je liever een plekje voor jezelf? Ga dan voor Huizenruil. Via Huizenruil.com ruil je jouw kamer of huis voor een ander exemplaar waar jij maar wilt. Er zijn ruilhuizen in meer dan 150 landen over de hele wereld! Bied je eigen huis aan, stuur een ruilverzoek en wie weet zit jij binnenkort in jouw nieuwe, tijdelijk huis op een toffe locatie! En het beste? In je ruilhuis voel je je gelijk een echte local.


Ritje weg

Wil je een low budget vakantie met de auto, maar is het lastig om van een bekende een auto te lenen? Bezoek dan eens Ritjeweg.nl. Hier stellen mensen in jouw omgeving hun auto ter beschikking. Kijk op de kaart en kies een auto bij jou in de buurt. Via Ritje weg heb je altijd een auto tot je beschikking, maar betaal je alleen als je de auto ook echt gebruikt. Een stuk goedkoper dan een eigen auto!

Ritje weg

Interrail

Toch liever iets langer op vakantie? Reis door Europa met de trein! Het is duurder dan bijvoorbeeld zelf met een groep een auto huren. Maar je komt via Interrail wel snel langs de grote steden van Europa. Een ander voordeel: met een Global Ticket betaal je veel minder dan voor losse treintickets. En parkeerproblemen horen tot het verleden. Vijf dagen reizen in een periode van 15 dagen kost je als jongere 208 euro. Meer informatie?

Lowcostairlines

Vliegtickets boek je in de meeste gevallen nog het voordeligst bij de vliegmaatschappij zelf. Maar het vergelijken van de verschillende sites kost vaak veel tijd. Op bijvoorbeeld Tix of Cheaptickets kun je wel vergelijken, maar betaal je meer bij een boeking dan op de website van de maatschappij zelf. Kijk daarom eens op lowcostairlines.nl. Hier vind je gemakkelijk welke goedkope maatschappijen er vliegen vanuit Nederland, België en rond de Duitse grens. Interesse in een vlucht? Met een klik zit je op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf. Jouw low budget vakantie heb je vast snel gevonden!

Last but not least...

...vergeet je reisverzekering niet! Dat heb je in 1 minuut gepiept :) En dan: aftellen tot jouw low budget vakantie!