5x fit blijven tijdens de coronacrisis

Vanwege het coronavirus zijn alle sportscholen in Nederland voorlopig gesloten. Het gevaar? Een gebrek aan lichaamsbeweging. Dat terwijl het juist nu zo belangrijk is voor je immuunsysteem om fit te blijven. Gelukkig is een sportschool hiervoor niet noodzakelijk. 5 alternatieven waarmee jij de komende tijd fit blijft!

1. Virtuele lessen

Ondanks dat de sportscholen gesloten zijn, kan dat sportschoolabonnement toch nog van pas komen. Veel sportscholen bieden namelijk als alternatief thuisworkouts aan. Daarnaast zijn er op YouTube talloze workoutvideo's te vinden. Daarmee ben jij wel even zoet!


2. Skaten

Het zal misschien weer even wennen zijn. Maar als het zonnetje schijnt is het heerlijk om wat kilometers te maken op je skateboard, de skeelers of old school op de rolschaatsen. Tip: oefen eerst een paar keer met remmen! En houd natuurlijk voldoende afstand.

Skeeleren

3. Hardlopen

Trek je hardloopschoenen aan en ga naar buiten. Vind je hardlopen over asfalt saai? Trailrunning (off-road hardlopen met hier en daar een hindernisje) zeker niet! Vroeger vond je het toch ook heerlijk om door het bos te rennen? Zoek een rustig bospad op en rennen maar!


4. Springtouwen

Het grootste voordeel van springtouwen is dat je heel intensief kan bewegen, zonder veel ruimte nodig te hebben. Je hoeft er de deur dus niet voor uit! Voor maar een paar euro heb je al een springtouw. O ja, en het is nog leuk ook!


5. Schoonmaken

Je workout erop zitten en het Netflixen zat? Pak dan je dweil en stofdoek eens uit de kast. Werk je in het zweet door je hele huis van boven tot onder schoon te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je met stofzuigen zo'n 119 calorieën per uur verbrandt? En met dweilen of de ramen zemen zelfs 153 calorieën per uur? Leuker met een knallend muziekje op de achtergrond!

Schoonmaken

Al deze “sporten” zijn goedkoop en kan je heel goed alleen doen. Vind je alleen sporten maar ongezellig? Spreek dan met een vriend of vriendin af om te videobellen tijdens jouw workout. Zo sport je toch nog samen. Hoe blijf jij fit tijdens de coronacrisis? #iksportthuis