6 beste vakantie apps voor reizen in 2020

Je gaat op reis en neemt mee… Je telefoon! Die is waarschijnlijk bijna vergroeid aan je hand, dus vergeten ga je hem vast niet ;). Zorg er wel voor dat je de vakantie apps verzameld hebt vóórdat je op reis vertrekt. Welk soort apps echte must haves zijn, lees je hier.

Vakantie apps 2020


1. Vakantie aftel app

Wat is de eerste vakantie app die je al weken (of misschien zelfs maanden) voor je vakantie installeert? Eentje die voor jou aftelt wanneer je kunt chillen op het strand, skiën in de sneeuw, raften op de rivier of hiken in de bergen. Met bijvoorbeeld Countdown Star (voor Android of iOS) en mooie foto op de achtergrond kun jij écht niet meer wachten tot je op vakantie mag gaan!

2. Vertaal app

Ga je naar een land waar ze ook (een beetje) Engels spreken, dan kun je je vast prima redden. Soms is het handig om wat basic uitingen in een andere taal te kennen. Als is het maar uit vriendelijkheid dat je de ober netjes kunt bedanken voor het brengen van je eten. Een vakantie app die je dan nodig hebt, is een gratis vertaal app zoals Google Translate (Android of iOS) Even het Nederlandse woord erin gooien en je krijgt zo dat moeilijke woord mét uitspreekinstructies erbij te zien in je offline vertaal app. Voilà!

3. Bibliotheek app

Als boekenliefhebber kun je natuurlijk jouw favoriete boeken en/of tijdschriften meesjouwen. Wil je die extra kilo’s in je koffer vrijhouden? Een bieb app is dan erg handig. Koop of download van tevoren je favoriete boeken en vul je Bibliotheek app (voor Android of iOS) met ebooks. Pak op reis je vakantiebieb app erbij en je kunt lekker lezen. Én je hebt nog plek voor wat extra souvenirs of kleding in je koffer. Check!

4. Postagram

Een ansichtkaart in de brievenbus is net wat persoonlijker dan een vakantiefoto via Whatsapp. En met de app Postagram is het een kleine moeite. Deze app voor Android of iOS transformeert jouw vakantiefoto’s tot de leukste ansichtkaarten. Ideaal om thuisblijvers te verrassen! Upload een foto, vul het adres in en Postagram stuurt het kaartje voor je op. Scheelt weer gedoe met postzegels.

5. Uber Eats

Honger, maar geen zin om de deur uit te gaan? Dan is UberEats dé app voor jouw vakantie. Hoe het werkt? Open de app, kies uit een van de vele restaurants en fastfoodketens en bestel. Je kunt je bestelling real-time volgen en je maaltijd wordt Uber-snel bezorgd waar je maar wil. Ook handig om inspiratie op te doen voor als je wel zin hebt om buiten de deur te eten. Download deze app voor Android of iOS

6. Valuta omrekenen app

Even afrekenen in kronen, yen, dollars of ponden. Hoeveel euro ben je dan eigenlijk kwijt? In plaats van zelf moeilijk doen met koersen, is een geld omrekenen app zoals XE Currency (Android of iOS) dan wel heel handig. Zo weet je gauw genoeg of je überhaupt wel een biertje in Zweden wilt drinken (waarschijnlijk niet) en of je jouw parfum niet beter gewoon in Turkije kunt aanvullen (je portemonnee denkt van wel).

Op zoek naar de beste apps om reizen mee te plannen? Lees dan dit artikel.

Zonder zorgen op reis? Studentenverzekering x3!

Dat doe je met de Besured studentenverzekering (pakket). Of je nu 15 of 150 dagen op reis gaat, jij bent goed verzekerd! Extra handigheidje: je inboedel en aansprakelijkheid zijn ook direct meeverzekerd. Meer weten? Bereken je premie in 1 minuut.