7x de leukste festivals

Met Paaspop gaat het festivalseizoen officieel van start. Voor 2019 staan er in Nederland maar liefst 1115 festivals op de planning. Keuze genoeg dus! We kennen de grote festivals als Pinkpop, Lowlands, De Zwarte Cross en Decibel allemaal wel. Maar er is dus nog veel meer… De allerleukste, meest aparte en minder bekende festivals zetten we voor je op een rijtje.

7x festivals

1. Dauwpop

Met Hemelvaart op 30 mei kan je terecht bij het popfestival Dauwpop! Een unieke locatie midden in de bossen van Hellendoorn. Dit jaar is alweer de 25e editie. De Engelse band Nothing But Thieves is headliner tijdens de editie van 2019.

2. Ploegendienst

Dit doet je misschien aan je werk denken, maar je hoeft niet bang te zijn dat je echt aan het werk wordt gezet. Een dansje doen mag natuurlijk wel! Dit jaar is de Ploegendienst op 25 mei. En net als vorige jaren weer aan de Galderse Meren bij Breda, een ideale festival locatie. Verwacht vooral (deep)house, techno en disco.

3. Where the Sheep Sleep

Het festival Where the Sheep Sleep wordt ook wel gezien als de Nederlandse versie van het bekende Burning Man festival in Amerika. Dit festival is uniek, omdat het ingericht en georganiseerd wordt door de bezoekers zelf. Groepen mensen organiseren iets rondom een bepaald thema. Dit noemt men de ‘Theme Camps’. Traditioneel wordt alles op zondag in stilte verbrand. Het festival is in 2019 van 27 juni t/m 1 juli in Apeldoorn.

4. Lente Kabinet Festival

Dit jaar is op 25 en 26 mei alweer de 7e editie van het Lente Kabinet Festival in Oostzaan. Het festival staat ook wel bekend als het kleine broertje van Dekmantel. Door de groeiende populariteit duurt het festival dit jaar zelfs 2 dagen. Met een eigen line-up en sprookjesachtige aankleding is dit een echte aanrader!

5. Hidden Garden Festival

Op 17 augustus wordt voor de 3e keer het Hidden Garden Festival georganiseerd. De locatie is het Philips de Jongh Park in Eindhoven. Verdwaal in de prachtige tuin tussen eeuwenoude bomen en geniet van fijne elektronische muziek. Op dit festival kun je als liefhebber van techno je hart ophalen!

6. Festifest

Festifest mag dan wel het kleinste festival van Amsterdam zijn, maar dat geeft dit intieme festival juist zijn charme! Vaar op 1 juni met het pontje naar Amsterdam Noord waar je Café Noorderlicht tegenkomt. Chill op een boomstam of dans op de zomerse techno beats.

7. MadNes Festival

Voor het MadNes Festival moet je wel naar Ameland, maar dit is dan ook de perfecte locatie voor een surf-, skate- en muziekfestival. Ben je een echte muziek- en watersportliefhebber? Dan is dit hét festival waar je bij wilt zijn! Het festival is op 5, 6 en 7 juli 2019.

Keuze genoeg zoals je ziet. Staat jouw festival er niet bij? Online vind je voldoende sites met honderden festivals. Dit is er een van. Lach, dans en geniet! Wij wensen je een fantastisch festivalseizoen toe met heel veel plezier!