Budgetpolis versus naturapolis

Hoe kan het dat je bij sommige zorgverzekeraars maar negen tientjes per maand betaalt, terwijl andere zorgverzekeringen ruim 100 euro kosten? Dat komt onder andere door het verschil tussen de budget- en naturapolis. Lees hier hoe dat precies zit!

Budget- of naturapolis

Wat is een budgetpolis?

De budgetpolis is de goedkoopste zorgverzekering op de markt. Deze zorgpolis beperkt het aantal zorgverleners waar je naartoe kunt, én het aantal behandelingen waar een overeenkomst voor wordt afgesloten. Dit geldt ook voor ziekenhuizen. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan betaal je een deel van de kosten zelf (gemiddeld 20% - 35%). Een budgetpolis is over het algemeen een stuk goedkoper, maar dit gaat ten koste van je zorgkeuze. Vandaar de naam budget :).

Wat is een naturapolis?

Bij een naturapolis zijn afspraken gemaakt met veel meer zorgverleners. Zo kun je altijd gecontracteerde zorg bij jou in de buurt vinden. In dat geval wordt gewoon 100% vergoed. Er worden afspraken gemaakt met zorgverleners over zorgkosten, maar ook over kwaliteit en declareren. Groot voordeel: er wordt door zorgverleners rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar gedeclareerd. Je hoeft de rekening dus niet voor te schieten omdat de zorgaanbieder en zorgverzekeraar dit onderling verrekenen.

Besured naturapolis: voordelige premie én ruime zorgkeuze

Besured biedt een voordelige naturapolis. Er zijn voor jou afspraken gemaakt met heel veel zorgverleners. Dat betekent dat je gebruik kan maken van de beste zorg. Onze zorgpremie is net als ieder jaar weer laag! Hoe dat kan? Wij werken snel en efficiënt en kopen zorg in voor studenten en young professionals. Hierdoor blijven onze kosten laag en daarmee ook jouw premie.

Voordelen Besured

  • Speciaal voor studenten en young professionals
  • Gratis tandongevallen­verzekering
  • Kies alleen de zorg die je nodig hebt
  • Buitenland, Fysio, Anticonceptie en Tandarts
  • Razendsnelle service

Benieuwd naar onze zorgverzekering?

Bereken je premie in 1 minuut. Al klant bij Besured? Log in via Mijn Besured en bekijk jouw zorgverzekering voor 2021.