Crowdfunding hypotheek: dankzij de crowd een lagere rente!


Jij koopt jouw droomhuis en particulieren investeren in jouw hypotheek. Kan dat? Jazeker! Met een crowdfunding hypotheek. Lees hier wat het precies is, wat de voordelen ervan zijn en hoe jij er aan kunt komen!

Crowdfunding hypotheek

Wat is een crowdfunding hypotheek?

Dat is een nieuwe hypotheekvorm. Zie het als een soort investeringshypotheek. Met een crowdfunding hypotheek beleggen anderen in jouw hypotheek. Voordeel: jij ontvangt een lagere hypotheekrente. Dat is dus zowel fijn voor jou als de investeerders. Iedereen blij!

Hoe werkt een crowdfunding hypotheek?

Kom je volgens de bank in aanmerking voor zo’n crowdfunding hypotheek, dan garanderen zij 100% van de financiering. Je investeringshypotheek bestaat vervolgens uit 2 delen:

  • 80% van jouw hypotheek is gebaseerd op de marktwaarde van je woning.
  • 20% staat open voor anderen om in te beleggen.

Grootste voordeel crowdfunding hypotheek

Hoe meer geld de ‘crowd’ wil investeren in jouw crowdfunding hypotheek, hoe lager jouw hypotheekrente wordt. En als die lager is, bespaart dat jou al gauw duizenden euro’s in de eerste jaren! En als de crowdfunding niet (volledig) lukt, krijg jij alsnog je hypotheek. Niets aan de hand dus!

Waarom zou ‘de crowd’ jou helpen?

Omdat ze zelf ook flink kunnen profiteren! In 8 jaar tijd krijgen de particuliere investeerders van jouw hypotheek hun belegging plus rente terug. Jij hebt namelijk binnen 8 jaar dat stukje van jouw crowdfunding hypotheek afgelost. Het gevaar van via crowdfunding investeren in jouw hypotheek? Als jij niet aan je maandlasten kunt voldoen, de woning verkocht moet worden en de opbrengst ervan tegenvalt.

Dus: meer mogelijkheden dankzij crowdfunding hypotheek

Zoek je een startershypotheek met een lage rente én een lange rentevaste periode? Dan is de crowdfunding hypotheek misschien wel wat voor jou! Alles nog even op een rijtje:

  • Jij krijgt 100% van je hypotheek gefinancierd als je voldoet aan de voorwaarden.
  • Je krijgt een nóg lagere hypotheekrente als de crowd jou helpt.
  • Het deel dat je leent via crowdfunding, kun je onbeperkt aflossen met eigen geld.
  • Je ouders, familie of zelfs vrienden kunnen investeren in jouw hypotheek en kunnen daar zelf ook nog rendement uit halen.

Is zo’n crowdfunding hypotheek wat voor jou?

Kom het te weten! Bel 078 611 81 16 of plan zelf een gratis eerste gesprek. Samen bespreken we jouw opties en wij achterhalen voor je of deze hypotheekvorm bij jou past.