Dit kun je met je oude studieboeken doen!

Heb jij nog een stapel oude studieboeken liggen? Hier kan je iemand anders vaak erg blij mee maken! Lukt het niet om ze te verkopen? Dan hebben we daar ook tips voor.

Old school verkopen

Websites zoals Studystore zet je in om je boeken te verkopen. Je vult de ISBN van het boek in en je kunt meteen zien hoeveel je boek eventueel nog waard is. Ben je het eens met het bedrag? Dan klik je op verkopen en stuur je je boeken gratis op naar het antwoordnummer van Studystore. Lukt het niet om je boeken voor een redelijke prijs te verkopen? Spreek studenten aan die een jaar lager zitten. Misschien willen zij jouw boeken wel overnemen!

Wat doe ik met oude studieboeken


Geef je boeken weg

Er zijn verschillende manieren om je boeken weg te geven. Breng ze bijvoorbeeld naar de kringloop of zoek een lokale minibieb waar je ze neer kunt leggen. Of laat ze ophalen door mensen via verschillende Facebookgroepen. Ook kun je ze doneren aan kaftwerk.com. Zij maken unieke notitieboekjes van covers van oude boeken.

Wees creatief

Ben je een beetje handig? Geef je oude boeken dan een nieuw leven. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de rug van je oude boeken om boekenleggers van te maken
  • Lijm alle bladzijdes van een boek aan elkaar. Snijd het middendeel eruit. En voilà: een doos die eruit ziet als een boek.
  • Maak er mooie ansichtkaarten van.

Google eens rond en je vindt super veel creatieve ideeën.

Genoeg manieren om nieuw leven in jouw oude studieboeken te blazen. En je draagt je steentje ook nog eens bij aan een beter milieu. Dingen weggooien en niet hergebruiken is zó uit de tijd. ;)