EHBS: eerste hulp bij studeren!

Nieuwe studie, nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Online of toch op locatie. Het afgelopen jaar was natuurlijk anders dan anders. Gelukkig kun je zoals het er nu naar uitziet weer gewoon naar school. Maar de eerste collegeweek is altijd even spannend. Om jou een beetje te helpen bij jouw nieuwe schooljaar, geven we je graag een paar tips!

Noteer alles

Maak aantekeningen van alle informatie die je krijgt. Welke boeken moet je kopen? Waar zijn de klaslokalen? Hoe schrijf je je in voor een examen? Er komt veel informatie op je af, waardoor het lastig wordt om alles in één keer te onthouden. Tip: gebruik de app My Study Life. Hiermee kun je alle lessen, tentamens, groepsopdrachten en andere taken bijhouden op één plek. Minpunt voor jou is dat je geen excuus meer hebt voor het missen van een belangrijke deadline.

Wees jezelf

Voor iedereen is een nieuw collegejaar even wennen, dus wees niet bang dat je iets verkeerds zegt of doet. Heb je een vraag? Stel deze gewoon. Docenten waarderen het altijd als er studenten zijn die tijdens de colleges vragen durven stellen. Geloof in jezelf, dat is Britney ook al die jaren blijven doen.

eerste hulp bij studeren


Koop een goede laptop

Voorkom een langzame laptop. Met de vele verslagen en eventuele online lessen is het belangrijk om te investeren in een laptop van goede kwaliteit. Zeker nu na de afgelopen periode steeds meer online is gegaan. Mis je zonder reden een (online) les? Dan kan dat gevolgen hebben voor je studiepunten.

Bespaar geld met boeken kopen

Bespaar geld door je studieboeken tweedehands te kopen. Heb je ze niet meer nodig? Verkoop ze dan door!

Ga lekker borrelen!

Ja je leest het goed. Nee, we sporen je natuurlijk niet aan om een avondje door te halen en je college in de ochtend te missen. Maar het is wel goed om jouw klasgenoten goed te leren kennen. We begrijpen dat dit tijdens Covid-19 een lastige opgave kan zijn. Misschien heb jij de afgelopen twee jaar alleen maar online les gehad, dus ga na of er ook studiegenoten zijn die eens willen borrelen. Een avondje stappen zit er niet in, maar de terrassen zijn gewoon open! Andere optie: Plan tussendoor eens een zoommeeting in en speel online een potje trivia. Even afleiding zoeken is goed voor de concentratie! Een goede band is belangrijk om uiteindelijk tot goede studieresultaten te komen.

Voorkom Verzeker ongelukjes

Die krappe collegebanken zijn misschien wel weer even wennen na een jaar thuiswerken! Wat als jij per ongeluk je koffie over de laptop van je buurman gooit? Daarvoor is onze aansprakelijkheidsverzekering. Sluit hem af samen met je reisverzekering en inboedelverzekering in één voordelig pakket.

Plannen, plannen en nog eens plannen

Met de versoepelingen zijn er misschien meer borrels en feestjes. Houd er rekening mee om dit niet de avond voor je tentamen te doen. Niemand gaat je controleren, maar je hebt er alleen jezelf mee. Zorg er daarnaast ook voor dat je op tijd van huis gaat voor een college of tentamen. Ook handig voor als je nog nooit op jouw schoollocatie les hebt gehad. Bussen kunnen bomvol zitten rond de tijd dat de colleges van start gaan.

Of je nu een nieuwe student bent of al in je examenjaar zit. We hopen dat deze tips jouw schoolstress hebben kunnen verminderen. Zet hem op!

Britney Spears says good luck