Gratis tandon­gevallen­verzekering: wat heb je er aan?

Nieuw in jouw Besured Zorgverzekering, is de gratis tandongevallenverzekering. Hiermee wordt schade aan jouw gebit na een ongeval tot 10.000 euro vergoed! Hoe dat zit? We vertellen je meer!

Besured zorgverzekering 2020 voordelen

Tandartskosten na een ongeval

Stel, je krijgt een ongeval op de fiets. Je hebt niet alleen last van flinke schrammen en blauwe plekken. Ook je gebit is beschadigd geraakt: tanden uit je mond! Afhankelijk van de schade, kunnen de kosten oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe groot de schade in je mond is, en of tanden (deels) behouden kunnen worden of dat sommige tanden volledig verloren zijn gegaan. In dat geval moet er een brug of een duur implantaat geplaatst worden.

Wat is een ongeval?

De vergoeding vanuit de tandongevallenverzekering geldt – zoals de naam al zegt - alleen wanneer er sprake is van een ongeval. Maar wat is een ongeval dan? Het gaat om een plotselinge gebeurtenis waarbij er onmiddellijk schade aan het gebit ontstaat. En schade waar je vooraf geen maatregelen tegen had kunnen nemen.

Dus niet:

  • Het afbreken van een stuk van je tand na het kauwen op bijvoorbeeld een hard snoepje.
  • Schade na het openen van een bierflesje met je tanden.
  • Schade aan je tanden tijdens een hockeywedstrijd, terwijl je geen bitje droeg.

Maar wel:

  • Schade aan je gebit nadat je van de trap bent gevallen.
  • Schade aan je gebit na een fiets- of verkeersongeval.
  • Schade aan je gebit die door iemand anders wordt toegebracht (met uitzondering van geweldsdelicten).

Waarom deze vergoeding?

Tandartskosten na een ongeval worden niet zomaar vergoed en zijn lastig te verzekeren. Zonder tandartsverzekering is er vaak helemaal geen vergoeding. Mét tandartsverzekering krijg je misschien een deel vergoed, maar de kans is groot dat je ver over je maximale vergoeding heen gaat! Wij vinden het belangrijk dat je áltijd goed verzekerd bent. Zeker wanneer er sprake is van een ongeval waar jij niks aan kunt doen. Daarom krijg je vanaf dit jaar de tandongevallenverzekering gratis bij jouw Besured zorgverzekering.