Hoe ben jij verzekerd bij een ski-ongeluk?

Wintersport is fantastisch! Maar wat als je een ski-ongeluk krijgt en ook nog eens onvoldoende verzekerd bent? Dubbel pech! Dan is je wintersportvakantie in 2020 meteen de duurste ooit. Lees nu waarom.

verzekerd bij ski-ongeluk


Ski-ongeluk en matig verzekerd? Dit betaal je!

Vervoer vanaf de piste

Stel: Je ligt bovenop op de berg met letsel. Hoe kom je beneden?

  • Met de bekende ‘banaan’ of met een sneeuwscooter. Kosten: € 400,- tot € 500,-.
  • Kan je alleen met een helikopter naar beneden? Dan kost het écht een berg geld: zo’n € 3000,- (dat zijn wel 10 splinternieuwe snowboards!). Geen wintersportdekking? Dan draai je met een beetje pech zelf voor deze kosten op!

Medische kosten

Eenmaal onderaan de piste ben je er nog niet: eerst nog een ritje langs het ziekenhuis. In het buitenland kunnen behandelingen een stuk duurder zijn dan in Nederland. Krijg je die kosten dan wel vergoed?

Voor iedereen geldt:
Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tot maximaal het bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland kost. Kost die behandeling in Nederland dus minder, dan moet het verschil zelf bijgelegd worden.

In het ergste geval kost een behandeling na een ski-ongeluk je wel € 4.000,-. Gelukkig kan je jezelf en je gezin extra verzekeren tegen deze onvoorziene kosten. En dat kan bijna gratis! Hoe?

Kosten voorkomen? Buitenlanddekking Besured!

Kies bij de zorgverzekering van Besured voor de buitenlanddekking. Als je met spoed zorg nodig hebt in het buitenland, dan ben je volledig verzekerd. Dus ook voor de kosten boven het Nederlands tarief! Jij kiest zelf waar je verzekerd wilt zijn: Europa of wereldwijd!

Benieuwd? Bereken je premie in 1 minuut.