Je eerste appartement of huis vérkopen? 3 redenen om het te doen!

Heb jij een supermooi startersappartement of eerste eigen huis, maar ben je toe aan iets groters? Goed nieuws! Je huis verkopen is makkelijker dan ooit. Geloof je ons niet? Lees dan snel verder! En ontdek waarom je huis nú verkopen een goed idee is.

huis verkopen slim

3 redenen waarom verkopen en een nieuw huis kopen slim is

Kortgezegd is dit hét moment om jouw huis te verkopen.

  • Een appartement of huis verkopen gaat sneller dan ooit.
  • Startersappartementen zijn super gewild: de kans is groot dat jij nu met maximale overwaarde kan verkopen.
  • Je kan zelf een nieuw huis kopen en daarna pas je oude huis verkopen. Maak gebruik van het overbruggingskrediet…. een overbruggings-wat? Lees snel verder bij punt 3!

Interessant? We leggen de 3 redenen hieronder nog wat uitgebreider voor je uit.

1. Appartement of huis verkopen makkelijker dan ooit

Ken je dat spreekwoord van die warme broodjes en die toonbank? Dat geldt ook voor huizen! De verkooptijd van een huis is gemiddeld nog maar 40 dagen. Een jaar geleden was dat nog 55 dagen. En in de praktijk gaat het vaak nog véél sneller. Reden? In de grote steden en de randstad verkopen huizen en appartementen sneller dan daarbuiten. Huizen die daar 5 tot 7 dagen te koop staan, zijn allang geen uitzondering meer. Hetzelfde geldt voor startersappartementen. Deze zijn zo gewild, dat het vaak niet eens nodig is om ze op Funda te zetten. Ideaal voor jou dus!

2. Startersappartementen super gewild!

Grote kans dat jij nu een startersappartement hebt. En daarmee heb jij wat unieks in handen! Een paar jaar geleden lag de huizenmarkt nog op zijn gat én zaten veel starters zonder werk. Dat is nu wel even anders! De werkloosheid is in jáááren niet zo laag geweest. Ook de huizenmarkt is weer volop in bloei. Starters staan in de rij voor jouw appartementje. Heb jij jouw huis 2 tot 7 jaar geleden gekocht? Dikke kans dat je het ook met díkke winst kan verkopen! Voordeel: de prijzen van huizen voor doorstromers zijn ook duurder geworden, maar relatief gezien wel een stuk minder hard gestegen dan startersappartementen. Dat maakt verkopen voor jou nu voordelig.

3. Nieuw huis kopen, dan pas jouw huis verkopen met overbruggingskrediet

Je wilt voorkomen dat je dakloos wordt. Logisch! Maar wist je dat het super makkelijk is om eerst een ander huis te kopen en daarna pas jouw eigen huis te verkopen? Dat komt door het overbruggingskrediet. Om de aankoop van jouw nieuwe huis te financieren, kun je de overwaarde die jij verwacht te maken alvast voorfinancieren bij de bank. Voordat je jouw huis hebt verkocht, kan je de overwaarde dus al gebruiken. De rente die je hiervoor betaalt is nét iets hoger dan de rente voor een normale hypotheek. Maar het kan zeker de moeite waard zijn om hiernaar te informeren! Deze rente is meestal gewoon aftrekbaar.

Ga jij ervoor? Vraag nu een gratis gesprek aan!

Nee, je hoeft je huis natuurlijk niet meteen op Funda te zetten. Wat je wel kan doen? Zelf een gratis eerste gesprek plannen! Een van onze adviseurs kijkt met jou mee naar alle mogelijkheden. Wil je eerst berekenen wat je kan lenen? Dat kan hier. Een gesprek is vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Zie jij het verkopen wel zitten? Dan zorgen wij dat de aankoop van jouw nieuwe huis een eitje wordt! Liever even met ons bellen? Dat kan ook: 078 611 81 16.