Jouw zorgpas voor 2020: alles wat je moet weten!

In de tweede week van januari krijg je de zorgpas die hoort bij jouw zorgverzekering voor 2020. Wat is er dit jaar veranderd aan de pas? En welke informatie zie je op de pas staan? Lees er meer over in dit artikel.

Ieder jaar een nieuwe pas

Ieder jaar krijg je van ons een nieuwe zorgpas. Tot nu toe maakten wij gebruik van de ‘traditionele’ zorgpassen, gemaakt van PVC. Dat materiaal staat bekend om de lange levensduur. Het duurt tientallen jaren voordat PVC afgebroken is.

Biologisch afbreekbaar

We zijn dit jaar op zoek gegaan naar een zorgpas die milieuvriendelijker is. En die hebben we gevonden. Gemaakt van ‘bio-PVC’. De pas die je dit jaar krijgt, breekt in een composterende omgeving in maximaal 3 tot 4 jaar volledig af. De nieuwe pas voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan gewone PVC passen, maar is toch volledig biologisch afbreekbaar.

zorgpas achterkant

Wat staat er op jouw zorgpas?

De voorzijde van de pas is een eigen ontwerp. Hierop vind je de belangrijkste telefoonnummers en e-mailadressen. Altijd handig om bij je te hebben! Op de achterzijde vind je de EHIC. Dit is de European Health Insurance Card. Deze moet voldoen aan Europese richtlijnen. De pas ziet er in veel landen hetzelfde uit. Bovendien is de informatie op de pas bijna overal gelijk. Op de EHIC vind je alle gegevens die voor een zorgverlener van belang zijn om te weten over jouw zorgverzekering.

1. Afkorting woonland.
2. Jouw persoonlijk identificatie- nummer (BSN).
3. De naam en het (UZOVI) nummer van de verzekeraar.
4. Het kaartnummer. Dit is een nummer bestaande uit een aantal verplichte codes, met als laatste 9 cijfers jouw polisnummer.
5. De geldigheid of vervaldatum van de pas.

Neem jouw pas mee als je op reis gaat

Met jouw EHIC toon je aan dat je in Nederland verzekerd bent. De informatie op de pas zorgt ervoor dat zorgverleners in Europa dit goed kunnen terugvinden en voorkomt dat je zelf rekening moet voorschieten. Neem de pas dus mee wanneer je naar het buitenland gaat.

Eerder jouw zorgpas ontvangen?

Ga je in de eerste 2 weken van januari op vakantie in het buitenland? Dan kun je jouw zorgpas voor 2020 uiteraard al eerder krijgen. Bel hiervoor 078 611 81 11 of mail ons.