Jouw zorgverzekering vanaf 2022 bij VGZ

Voor jouw zorgverzekering 2021 werken we al samen met VGZ. Maar vanaf 1 januari 2022 kun je voor al jouw zorgverzekeringszaken terecht bij VGZ. Op deze pagina leggen we uit hoe het zit en wat dit voor jou betekent. Ga voor meer informatie naar de VGZ website.

Waarom naar VGZ?

VGZ is dit jaar al risicodrager of 'uitvoerder' van jouw zorgverzekering. Zo hebben zij voor 2021 al de polisvoorwaarden en inhoud van de pakketten opgesteld. Ook maakten zij contractafspraken met zorgverleners. Ze zijn een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland en hebben een uitgebreide kennis van de Nederlandse zorgmarkt. Zo houden we zorgkosten laag en heb jij ook in de toekomst toegang tot de beste zorg!

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf 12 november staat jouw nieuwe polis en premie voor 2022 klaar in Mijn VGZ. Vanaf dat moment kun je met al jouw vragen over je zorgverzekering in 2022 terecht bij VGZ. Vanaf dan kan je ook je zorgverzekering voor volgend jaar aanpassen naar je persoonlijke wensen. Heb je nog vragen over jouw zorgverzekering in 2021? Dan stel je die nog gewoon bij Besured!

Premie betalen in 2022

De premie gaat VGZ incasseren op de manier die je van Besured gewend bent. Betaal je via automatische incasso? Dan zie je vanaf januari 2022 VGZ Zorgverzekeraar NV op het overzicht van je betaalrekening staan. Wil je niet dat VGZ de premie dan automatisch afschrijft? Dan kun je jouw machtiging intrekken en via iDEAL of acceptgiro betalen. Neem hiervoor dan tussen 12 november en 31 december 2021 contact op met VGZ.

Machtigingen

Heb je via Besured een machtiging voor zorg? Bijvoorbeeld voor een hulpmiddel, vervoer of mondzorg? En is deze machtiging nog geldig na 1 januari 2022? Dan hou je bij VGZ de machtiging voor deze zorg. Deze loopt door in 2022. Hier hoef je niets voor te doen!

Alles over zorgverzekering 2021

Voor alle vragen over je zorgverzekering in 2021 bel je nog met Besured. Hierin verandert er niets, ook niet na 12 november. Ook voor de declaraties over 2021 kun je nog bij ons terecht.

Alles over zorgverzekering 2022

Alle informatie over jouw zorgverzekering in 2022 vind je op de website van VGZ.

Naar VGZ website

Goed om te weten

  • Heb je in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan krijg je ook in 2022 een gratis tandongevallenverzekering van ons.
  • Voor je studentenverzekering met reis-, aansprakelijkheids- of inboedelverzekering verandert er niets en blijft alles zoals je gewend bent.

Meestgestelde vragen