Met financiële check meer kans op eerste koopwoning!

Ga jij als starter een huis kopen? Leuk! Maar het is vaak een flinke uitdaging om de concurrentie op de huizenmarkt voor te zijn. Gelukkig is er een manier waarop je meer kans kan maken op jouw eerste stekkie. Benieuwd hoe? Wij geven dé gouden tip.

Financiële check vergoot kan op koopwoning


Plannen Prinsjesdag doen weinig tegen woningnood

Tijdens Prinsjesdag 2021 werd bekend gemaakt dat de overheid de komende tien jaar 1,3 miljard euro vrijmaakt voor het bouwen van extra woningen. In werkelijkheid is er veel meer geld nodig om ervoor te zorgen dat er genoeg woningen gebouwd worden en er voor starters betaalbare woningen beschikbaar komen. Tot die tijd blijft het hierdoor voor jou als starter voorlopig nog strijden om een woning. Toch zijn er dingen die je kan doen om alsnog meer kans maken op je eerste woning…

Neem op tijd financiering woning onder de loep

Yes, na tijden zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Het komt nu vaak voor dat kopers zonder ontbindende voorwaarden bieden op een woning. Hierdoor wordt jouw bod interessanter voor de verkoper. Maar check je pas na jouw bieding of je de financiering rond kunt krijgen? En blijkt dat dit niet lukt? Dan bestaat de kans dat je met een boete te maken krijgt. Die is meestal 10% van de koopsom. Een hoop geld! Daar zit je natuurlijk niet op te wachten… Voorkom dit gedoe en check dus vóór de bezichtiging of je de woning daadwerkelijk kan kopen. Nog handiger: regel een financiële check!

Financiële check = streepje voor op concurrentie

Met een financiële check krijg jij op voorhand een verklaring dat je op basis van je inkomen het huis én de bijkomende kosten kan financieren. Regel je deze verklaring vóór de bezichtiging? Dan levert dit jou 2 mega voordelen op:

  • Je kan een superscherp eerste bod doen, omdat jij precies weet wat je kan lenen!
  • Je kan de verkoper meer zekerheid geven, omdat je kan aantonen dat je op basis van jouw inkomen de woning kan betalen. Dit geeft jou een streepje voor op kopers die dit niet hebben gedaan.

Besured regelt jouw gratis financiële check

Wil jij dus vooraf kunnen aantonen dat je jouw droomhuis kan betalen? Vraag dan nu jouw financiële check gratis aan bij Besured! Eén van onze hypotheekadviseurs kijkt dan, na het controleren van jouw documenten, of de financiering haalbaar is op jouw inkomen en geeft jou deze verklaring. Bel direct 078 611 81 16 of plan je hypotheekbelletje. Onze hypotheekexperts berekenen dan binnen no-time jouw mogelijkheden!