Nieuw: huis kopen met vrienden of familie mogelijk!

Als starter is het in deze tijd haast een mission impossible om je eerste huis te kopen. Gelukkig is er een oplossing! Een handjevol geldverstrekkers maakt het nu mogelijk om een woning te kopen waarbij de hypotheek op basis van meer dan twee inkomens wordt afgesloten. Dus of je nou met je vrienden, broers, zussen of andere familieleden wilt gaan samenwonen: meer is mogelijk!

Huis kopen met vrienden of familie


Huis kopen samen met vrienden of familie: zo werkt het

Wil je samen met vrienden een huis kopen? Dan tellen al jullie inkomens mee voor de hypotheek en worden jullie allemaal eigenaar. Op deze manier zijn jullie allemaal hoofdaansprakelijk voor de schuld. Dus kan één van jullie zijn deel van de maandelijkse hypotheeklast even niet betalen? Dan kan de bank daarvoor ook bij jou aankloppen, want deze moet alsnog betaald worden. Maak hiervoor dus goede afspraken met je huisgenoten, zodat je alleen maar van de voordelen hoeft te genieten! Want hoe vet is dat… een huis kopen met wie je wilt?

Voordelen van gedeelde koopwoning met vrienden of familie

Het delen van een woning is enorm populair. Dit is waarom:

  • Minder betalen = meer sparen. Je deelt de kosten van de woning, gas, water, licht én levensonderhoud. Hierdoor betaal jij veel minder dan wanneer jij in je eentje een huis had moeten kopen óf blijft huren.
  • Zeg nou eerlijk: samen wonen is toch veel leuker dan alleen wonen? Niet alleen is het gezellig, maar je deelt ook de huishoudelijke taken. Zo hoef je toch minder te stofzuigen dan wanneer je in je eentje had gewoond en houd je meer tijd over voor échte leuke dingen. Klinkt top, toch?

Mede-eigenaar wil verhuizen, en dan?

Het kan natuurlijk voorkomen dat één van de mede-eigenaren een partner vindt of een andere reden heeft om uit huis te gaan. In dit geval moet het deel van de hypotheekschuld van deze mede-eigenaar worden overgenomen door de andere eigenaren (die wél in het huis blijven wonen). Let op: hiervoor moeten de anderen wel genoeg verdienen om de hypotheek te kunnen blijven betalen. Is dit niet het geval? Dan kan een nieuwe mede-eigenaar uitkomst bieden. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Laat je hierover goed adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur van Besured.

Huis kopen samen met vrienden of familie? Besured helpt je!

Leuk, een huis kopen met vrienden of familie! Maar welke hypotheekvorm moet je kiezen en hoeveel kunnen jullie gezamenlijk maximaal lenen? Schakel de onafhankelijke hypotheekexperts van Besured in. Wij nemen de financiële situatie van alle kopers onder de loep en vertellen jullie supersnel welke mogelijkheden er zijn. Bel 078 611 81 16 of plan een gratis hypotheekbelletje. Je zit nergens aan vast!