Omzetplafond zorg: wat is dat?

Je hebt natuurlijk een zorgverzekering waarmee je het hele jaar door naar het ziekenhuis kunt. Maar weet je dat wel zeker? Veel zorgverzekeraars maken namelijk afspraken met ziekenhuizen over maximale budgetten voor niet-spoedeisende zorg. Besured niet!

studentenzorgverzekering 2020 bekend


Wat houdt zo'n maximaal budget in?

Dit is een budget per jaar, waarvoor álle verzekerden behandeld moeten worden. Zorgverzekeraars spreken dit af om ervoor te zorgen dat kosten niet te hard oplopen. Deze afspraken gelden vooral voor niet-spoedeisende ziekenhuiszorg.

Wat betekent dit?

Het kan voorkomen dat het budget dat met ziekenhuizen is afgesproken, op is. Dit gebeurt vooral tegen het einde van het jaar. Heb je op dat moment nét zorg nodig? Dan heb je waarschijnlijk pech. Het ziekenhuis kan zeggen dat je moet wachten tot volgend jaar. Als je hier niet op wil wachten, dan moet je mogelijk naar een ander ziekenhuis.

Waarschuwing NZa

Eerder dit jaar waarschuwde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) nog om hier rekening mee te houden bij de keuze voor een zorgverzekering. De NZa vindt dat zorgverzekeraars moeten aangeven of dit soort afspraken zijn gemaakt, zodat hun verzekerden niet het risico lopen om hier pas achter te komen wanneer er zorg nodig is.

Geen omzetplafond bij Besured!

Wij spreken geen omzetplafond af met ziekenhuizen voor zorg aan onze verzekerden. Hierdoor heb jij het hele jaar toegang tot de zorg die je op dat moment nodig hebt. Wél maken wij afspraken over kwaliteit, prijzen en dienstverlening. Zo weet je zeker dat je het hele jaar terechtkunt bij de beste zorgverleners.

Nog vragen?

Onze verzekeringsspecialisten staan voor je klaar! Bel 078 611 81 11 of mail ons. Je bereikt ons op maandag tot vrijdag van 08:30 tot 21:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00. We helpen je graag!