Ook in 2022 geen overdrachtsbelasting voor starters

Als starter een woning kopen, is in deze markt een behoorlijke uitdaging. Gelukkig krijg jij nu hulp, waardoor je minder eigen spaargeld nodig hebt! Ook in 2022 hebben starters onder voorwaarden een vrijstelling voor overdrachtsbelasting. Benieuwd hoe je hiervan kan profiteren? Lees verder!

Overdrachtsbelasting voor starters afgeschaft


Wat is overdrachts­belasting?

Overdrachtsbelasting is de belasting die je moet betalen bij de overdracht van een huis. Dit geld moet altijd uit eigen zak betaald worden als onderdeel van de kosten koper – je kunt dit dus niet meefinancieren in je hypotheek. De overdrachtsbelasting is 2% van de aankoopsom. Het bedrag wordt bepaald op het moment dat je tekent voor je huis bij de notaris op de dag van de sleuteloverdracht.

Vrijstelling overdrachts¬belasting voor starters ook in 2022

Sinds 2021 is de overdrachtsbelasting geschrapt voor starters tussen de 18 en 35 jaar. Bij een huis van 300.000 euro komt dit neer op een besparing van 6.000 euro! Dit geld kun je als starter in de huidige woningmarkt beter anders inzetten. Voorwaarde is wel dat je zelf in het huis gaat wonen. De afschaffing geldt ook voor doorstromers tot 35 jaar (mensen die een volgende koopwoning kopen). Let op: de eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting geldt alleen voor huizen die maximaal 400.000 euro kosten.

Profiteer nog van de laagste rentes

Wil je als starter nu een huis kopen? Dat is niet makkelijk in deze tijd. Maar is dit voor jou toch binnen handbereik? Dan is nú het moment om op huizenjacht te gaan. Zo zijn de rentes begin dit jaar al meerdere keren gestegen. Gelukkig zijn ze op dit moment nog erg laag. Dit betekent dat de maandelijkse hypotheek nog erg voordelig zijn ten opzichte van een huurwoning. Kortom: wacht dus niet, maar koop nu je nieuwe woning!

Ga nu voor jouw koopwoning!

In 2022 profiteren van dit mooie voordeel? Bel 078 611 81 16 of laat je gegevens en jouw hypotheekvraag achter voor een vrijblijvend gesprek. Onze hypotheekadviseurs bekijken samen met jou je financiële mogelijkheden en pluizen we uit waar voor jou de kansen liggen. Wie weet zit jij binnen no-time in je éigen huis.