Op zoek naar een studentenkamer: zo maak jij kans!

Wil jij het maximale uit je studententijd halen? Dan is een leuke studentenkamer een must. Maar het vinden van zo’n kamer is er de afgelopen tijd niet makkelijker op geworden. Lange wachtlijsten zien we niet alleen meer in de populairste studentensteden. Op sommige plekken kun je zelfs alleen nog maar ingeloot worden voor een kamer. Geef de moed niet op! Wij geven je een aantal tips waarmee jouw kans op een kamer groter wordt!

Thuis studeren of thuiswerken


Gebruik je netwerk

Iedereen die een kamer zoekt, kent inmiddels wel de bekende websites of Facebookgroepen waarop advertenties worden geplaatst. De concurrentie is via deze kanalen dan ook enorm! Het liefst wil jij als kandidaat al in beeld zijn vóór er een oproep online verschijnt. Tip: zorg ervoor dat iedereen weet dat jij een kamer zoekt. Vraag aan bekenden of ze voor jou een spreekwoordelijk oogje open kunnen houden. Knal een oproep op Facebook en vraag anderen het te delen. Studenten hebben vaak een breed netwerk. Bovendien is het voor studentenhuizen belangrijk om sociale en betrouwbare huisgenoten binnen te halen. Hoe fijn is het als iemand alvast een goed woordje voor je kan doen? Via via worden jouw kansen een stuk groter!

Bied jezelf op een creatieve manier aan!

Studentenkamers worden vaak aangeboden in de vorm van advertenties. Maar andersom kun jij jezelf ook aanbieden! Wees hierin creatief en val op. Zet bijvoorbeeld een flyer in elkaar. Hang jouw oproep op alle zichtbare plekken binnen je universiteit, hogeschool of sportclub. Of gooi een flyer van jezelf in de brievenbus bij studentenhuizen. Wil je echt opvallen? Maak dan ook een mooie website die je op de flyer vermeld waar jij alle informatie over jezelf op zet. Zo kunnen ze niet meer om je heen!

Zoek ook naar tijdelijke kamers

Veel studenten laten tijdelijke kamers aan zich voorbij gaan. Zonde, want het is voor jou dé kans om je netwerk uit te breiden en alvast van het studentenleven te proeven! Tijdelijke kamers zijn vaak al helemaal ingericht. Je hebt dus nauwelijks extra kosten. Vanuit jouw tijdelijke kamer kun je op zoek gaan naar een andere kamer. Jouw huisgenoten kunnen met je meekijken. En misschien heb je geluk en vertrekt er in de tussentijd wel een huisgenoot! Een tijdelijke kamer opent deuren waarvan je misschien niet wist dat ze er waren!

Begin je eigen studentenhuis

Huurwoningen zijn duur, maar wel makkelijker te vinden dan losse kamers. Als je samen met een paar vrienden een huis huurt, betaal je vaak minder dan voor een studentenkamer. Geef wel altijd aan bij de verhuurder dat je het huis met meerdere studenten wilt gaan bewonen. Niet iedereen wil studenten in zijn of haar huis. Andere optie: steeds meer ouders hebben een flinke overwaarde op hun huis. Het kan dan voordelig zijn dit geld te investeren, bijvoorbeeld door een huis te kopen waar jij met je vrienden kan gaan wonen. Jouw ouders kopen, en verhuren het aan jullie. Wanneer je dit goed op papier zet kun jij een hoop geld besparen. En jouw ouders kunnen een mooie investering doen! Wist je dat je bij Besured ook terecht kunt voor advies op het gebied van hypotheken? Plan een gratis gesprek samen met je ouders. Wij kijken graag mee naar de mogelijkheden!