Overdrachtsbelasting voor starters wordt geschrapt!

Als starter een woning kopen, is in deze markt een behoorlijke uitdaging. Gelukkig is er hulp onderweg! Het is vrijwel zeker dat de overdrachtsbelasting voor starters vanaf 1 januari 2021 wordt geschrapt. Wil jij als één van de eersten hiervan profiteren? Lees verder!

Overdrachtsbelasting voor starters afgeschaft


Wat is overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting is de belasting die je moet betalen bij de overdracht van een huis. Dit geld moet altijd uit eigen zak betaald worden als onderdeel van de kosten koper – je kunt dit dus niet meefinancieren in je hypotheek. Nu is dit voor iedereen nog 2% over de aankoopsom. Het bedrag wordt bepaald op het moment dat je tekent voor je huis bij de notaris op de dag van de sleuteloverdracht.

Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters!

De overdrachtsbelasting zal, zoals het er nu uitziet, voor starters tussen de 18 en 35 jaar geschrapt worden. Dit blijkt uit gelekte kabinetsplannen. De afschaffing komt bij een huis van 300.000 euro neer op een besparing van 6000 euro! Dit geld kun je als starter in de huidige woningmarkt beter anders inzetten.

Ontwikkeling woningmarkt

Wil je als starter nu een huis kopen? Met deze maatregel op komst, is het erg verstandig om nu op huizenjacht te gaan! Benieuwd waarom?

  • De hypotheekrentes zijn nog altijd laag. We hebben de afgelopen weken zelfs weer wat dalingen gezien voor de langere looptijden 20 en 30 jaar!
  • Corona heeft tot nu toe nog geen invloed op de huizenprijzen gehad: ze stijgen nog altijd. Er bestaat zelfs de kans dat de huizenprijzen door deze maatregel nog harder gaan stijgen, vanwege een toenemende concurrentie onder starters.
  • Er is nog altijd een woningtekort: er zijn weinig betaalbare woningen voor starters en er zijn niet veel nieuwbouwprojecten gestart die dit probleem kunnen oplossen.

Kortom: wacht dus niet, maar koop nu je nieuwe woning! Extra voordelig: vind jij nu je droomwoning, dan profiteer je van de lage rentes van nu, maar hoef je waarschijnlijk GEEN overdrachtsbelasting te betalen. Dit komt omdat de overdracht van het huis bij de notaris vaak een aantal maanden later plaatsvindt – in dit geval volgend jaar, als de regeling dus is ingegaan!

Ga nu voor jouw koopwoning!

Neem direct contact op met onze hypotheekadviseurs om jouw mogelijkheden te onderzoeken. Zo kan jij per 1 januari 2021 als één van de eersten profiteren van dit mooie voordeel! Bel 078 611 81 16 of plan een gratis gesprek. Samen bekijken we jouw financiële mogelijkheden en pluizen we uit waar voor jou de kansen liggen. Wie weet zit jij binnen no-time in je éigen huis.