Studenten­zorg­verzekering 2020: dit is bekend!

Het duurt niet lang voordat het 2020 is. Benieuwd naar de veranderingen in je studenten­zorg­verzekering voor 2020? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.

studentenzorgverzekering 2020 bekend


Studenten­zorg­verzekering in 2020

Je studentenzorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering. Het kan zijn dat je daarnaast ook nog hebt gekozen voor een aanvullende verzekering. Bij iedere zorgverzekeraar is de inhoud van de basisverzekering hetzelfde. Die wordt namelijk bepaald door de overheid. De premie die je hiervoor betaalt kan bij iedere verzekeraar wel weer anders zijn.

5 dingen die bekend zijn over de basisverzekering 2020

Ieder jaar bekijkt de overheid de basisverzekering opnieuw: wat blijft hetzelfde? Wat wijzigt? Wat wordt toegevoegd? Het meeste blijft gelijk. Wat actueel is, dat lees je hieronder:

1. Eigen risico 2020 gelijk

Komend jaar blijft het verplicht eigen risico hetzelfde als dit jaar: 385 euro. Wat het eigen risico precies is? Dat is een bedrag dat je zelf moet betalen als je gebruikmaakt van zorg die onder de basisverzekering valt. De hoogte van het bedrag wordt ieder jaar door de overheid bepaald. Lees hier meer over het eigen risico.

2. Geen eigen risico voor stoppen-met-rokenprogramma

Op dit moment zit er al een vergoeding in de basisverzekering voor stoppen-met-roken. Dit jaar betaal je daarvoor nog eigen risico, maar vanaf volgend jaar niet meer! Wil je een stoppen-met-rokenprogramma volgen? Dan is het dus goedkoper vanaf 2020.

3. Logeervergoeding: 75 euro per nacht

Als je regelmatig een behandeling moet krijgen die ver van huis is, dan is er volgend jaar een dekking in de basisverzekering voor logeerkosten. Dit is een bedrag van 75 euro per nacht en krijg je als de behandeling minimaal 3 dagen achter elkaar is. Het mag niet gaan om een opname. Bij een opname overnacht je namelijk al in het ziekenhuis.

4. Vergoeding voor specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten

Zorg die een specialist ouderengeneeskunde of arts verstandelijk gehandicapten geeft, wordt vanaf komend jaar uit de basisverzekering vergoed. De huisarts hoeft daar geen verwijzing voor te geven.

Zorgtoeslag 2020

Als je een lager inkomen hebt, krijg je van de Belastingdienst zorgtoeslag. Met dit bedrag kun je een groot deel van je zorgpremie betalen. Benieuwd hoeveel zorgtoeslag je in 2020 kan krijgen? Lees dan dit artikel!

Wijzigingen aanvullende verzekeringen 2020

De vergoedingen in de aanvullende verzekeringen, worden door iedere zorgverzekeraar zelf bepaald. Dit zijn vergoedingen voor kosten die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Bijvoorbeeld fysiotherapie of een bezoek aan de tandarts. Bij Besured kies je alleen de zorg die je écht nodig hebt. Dit doe je met onze aanvullende pakketten Fysio, Buitenland, Anticonceptie, Brillen en lenzen en Tandarts. Je klikt gewoon de opties aan die jij wilt. Zo gedaan!

Jouw jongerenzorgverzekering in 2020

Die vind je bij Besured: dé verzekeraar voor jongeren en studenten. Onze nieuwe zorgpremie weten? Rereken je premie online. Jouw overstap regelen wij gratis voor je!