Studenten­zorg­verzekering 2021: dit is er al bekend!

Nog even en 2021 gaat van start. Wil je weten wat er verandert aan je studentenzorgverzekering in 2021? Hieronder lees je de belangrijkste zaken.

studentenzorgverzekering 2021 bekend


Studenten­zorg­verzekering in 2021

Je studentenzorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering. Daarnaast kan je kiezen voor aanvullende opties. De inhoud van de basisverzekering bepaalt de overheid en is dus bij iedere verzekeraar hetzelfde. De voorwaarden en de premie die je voor de basisverzekering betaalt zijn wel bij iedere verzekeraar anders.

De belangrijkste wijzigingen basisverzekering 2021

Ieder jaar bekijkt de overheid de basisverzekering opnieuw: wat blijft hetzelfde? Wat wijzigt? Wat wordt toegevoegd? Het meeste blijft gelijk. Wat actueel is, dat lees je hieronder:

1. Eigen risico 2021 gelijk

Ook in 2021 blijft het verplicht eigen risico hetzelfde als dit jaar: 385 euro. Het eigen risico is een bedrag dat je zelf moet betalen als je gebruikmaakt van zorg die onder de basisverzekering valt. De hoogte van het bedrag wordt ieder jaar door de overheid bepaald. Lees hier meer over het eigen risico.

2. Herstelzorg na COVID-19

Tot zeker 1 augustus 2021 krijg je vanuit de basisverzekering een vergoeding voor herstelzorg als je blijvende klachten hebt overgehouden aan corona. Er is een vergoeding voor paramedische zorg, zoals fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtiek.

3. Geen eigen risico bij donatie

Donoren betalen geen eigen risico meer als ze na een bepaalde periode toch nog medische kosten hebben als gevolg van de donatie. Zo betaalt de donor geen eigen risico meer voor de zorgkosten van de donatie.

4. Voorkeursbeleid medicijnen

Vanaf 1 januari 2021 werken wij met een voorkeursbeleid voor medicijnen. Dit wordt ook wel een preferentiebeleid genoemd. Voor medicijnen die vallen onder het voorkeursbeleid, betaal je geen eigen risico. Dat scheelt in de kosten! Wil je hier meer over weten? Bekijk deze themapagina.

Zorgtoeslag 2021

Je ontvangt zorgtoeslag als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, als je 18 jaar of ouder bent en als je inkomen niet hoger is dan 31.138 euro per jaar. Zorgtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. In 2021 is de maximale zorgtoeslag per maand 107 euro. Woon je samen? Dan ligt de inkomensgrens op 39.979 euro. De maximale zorgtoeslag per maand met een toeslagpartner is 207 euro.

De aanvullende dekkingen blijven gelijk

De vergoedingen in de aanvullende verzekeringen, worden door iedere zorgverzekeraar zelf bepaald. Dit zijn vergoedingen voor kosten die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Bijvoorbeeld fysiotherapie of een bezoek aan de tandarts. Bij Besured kies je alleen de zorg die je écht nodig hebt. Dit doe je met onze aanvullende pakketten Fysio, Buitenland, Anticonceptie, Brillen en lenzen en Tandarts. Je klikt gewoon de opties aan die jij wilt. Zo gedaan!

Jouw jongerenzorgverzekering in 2021

Die vind je bij Besured: dé verzekeraar voor jongeren en studenten. Onze nieuwe zorgpremie weten? Bereken je premie online. Jouw overstap regelen wij gratis voor je!