Krijg ik een vergoeding voor de psycholoog?

Ja, vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor psychologische zorg, ook wel geestelijke gezondheidszorg genoemd. Het is wel belangrijk dat je hiervoor een doorverwijzing hebt van jouw (huis)arts.

Praktijkondersteuner
Het kan zijn dat de huisarts je doorverwijst naar de praktijkondersteuner binnen de huisartsenpraktijk. De kosten hiervoor worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft geen eigen risico te betalen.

Psycholoog, psychotherapeut of psychiater
Verwijst de huisarts je door naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater? Ook dan worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico voor een bezoek aan de psycholoog, psychotherapeut of psychiater. In de Zorgzoeker vind je de zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Ook is er een lagere vergoeding. In de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders' bij overige downloads vind je de hoogte van deze vergoeding terug.

Toestemming vragen
Is er geen contract met de zorgverlener waar je heen wilt? Dan moet je in sommige situaties vooraf toestemming bij ons aanvragen. Het gaat dan om gespecialiseerde GGZ met verblijf, of in het geval van de behandelgroepen: aan alcohol of overige middelen gebonden stoornissen, bij pervasieve en somatoforme stoornissen, en bij restgroep diagnoses.

Toestemming aanvragen kan via het 'Aanvraagformulier toestemming niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ' bij onze downloads.

Uitzondering
Sommige behandelingen worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering. De behandelingen waar geen vergoeding voor is vind je terug in de voorwaarden basisverzekering, onder "Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)".

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van je feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor je reactie. Wij gaan onderzoeken of wij je suggestie kunnen implementeren.

Wil je graag een medewerker spreken, laat dan hieronder je gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor je e-mail. Wij hebben je vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor je doen?

  • Wij leggen je vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Heb je tussentijds vragen? Bel: 078 - 6 118 111. Wij beantwoorden je vragen direct.

Vriendelijke groet,
Je serviceteam van Besured

Voordelige studentenzorgverzekering

Onze zorgpremie voor 2021 is nog niet bekend. Als eerste bericht? Ontvang een alert. Benieuwd naar onze huidige zorgpremie?


Snel berekenen
Meer informatie?

Je kunt de voorwaarden van de Besured zorgverzekering studenten online bekijken.


Voorwaarden bekijken