Gaat het om gecontracteerde zorg?

Wij werken met veel gecontracteerde zorgaanbieders. Deze kan je terugvinden in onze handige Zorgzoeker. Je kunt hierin zoeken op de soort zorg die je nodig hebt en op de voor jou dichtstbijzijnde aanbieders.

Ga je naar een zorgaanbieder waarmee wij voor de betreffende zorg geen overeenkomst hebben gesloten? Dan kan het zijn dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. De kosten van (verzekerde) zorg door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder vergoeden wij tot 73% van de gemiddelde tarieven, zoals wij deze voor de betreffende vormen van zorg hebben afgesproken met de gecontracteerde zorgaanbieders (‘gemiddeld gecontracteerde tarief’). In de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders' vind je de hoogte van de meeste vergoedingen bij de niet door ons gecontracteerde zorgaanbieders. Je vindt dit document bij onze overige downloads.

Als er voor de zorg geen tarieven met zorgaanbieders zijn afgesproken en er gelden Wmg-tarieven, dan worden de kosten vergoed tot 73% van de Wmg-tarieven. Als de zorgaanbieder een lager bedrag declareert dan 73% van het gemiddelde gecontracteerde tarief, dan krijg je dit bedrag vergoed. Dit tarief is vastgesteld door de overheid vanuit de Wet marktordening gezondheidszorg. Als het gaat om acute zorgverlening door een niet-gecontracteerde zorgverlener waarvoor geen Wmg-tarief is vastgesteld, vergoeden wij tot maximaal het marktconforme tarief. Dit is het bedrag dat in Nederland normaal is voor een behandeling (dit staat in het Besluit zorgverzekering artikel 2.2).

Wil je naar een alternatieve zorg en de zorgverlener die niet in onze Zorgzoeker staat? Dan is er geen vergoeding. In de voorwaarden van onze zorgverzekering staat vermeld voor welke zorg het een gecontracteerde zorgverlener moet zijn. Kom je er niet uit? Bel ons via 078 611 81 11. We kijken graag met je mee!

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van je feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor je reactie. Wij gaan onderzoeken of wij je suggestie kunnen implementeren.

Wil je graag een medewerker spreken, laat dan hieronder je gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor je e-mail. Wij hebben je vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor je doen?

  • Wij leggen je vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Heb je tussentijds vragen? Bel: 078 - 6 118 111. Wij beantwoorden je vragen direct.

Vriendelijke groet,
Je serviceteam van Besured

Voordelige studentenzorgverzekering?

Kies alleen wat jij nodig hebt. Bepaal zelf welke aanvullende opties bij jou passen. Benieuwd?


Snel berekenen
Meer informatie?

Je kunt de voorwaarden van de Besured zorgverzekering studenten online bekijken.


Voorwaarden bekijken