Declareren

Je kunt bij Besured heel eenvoudig je rekeningen online declareren. Ook kun je ervoor kiezen om de rekening per post toe te sturen. Sommige zorgverleners dienen hun nota rechtstreeks bij Besured in. Hieronder vind je alle informatie over declareren en je eigen risico.


Online declareren

Klik hier om in te loggen. Ga vervolgens naar ‘Declareren’ en volg daar de vervolgstappen. (Let op: buitenlanddeclaraties kunnen alleen via de post worden ingediend.)

Per post declareren

  1. Download het declaratieformulier zorgkosten en print het formulier uit.
    Zie ook het declaratieformulier zorgkosten buitenland en het declaratieformulier reiskosten medische behandeling.
  2. Vul het formulier in met de gevraagde gegevens, zoals persoonsgegevens, de gegevens van de arts/instelling waar de nota van afkomstig is, het bedrag en of we het aan jou zelf moeten uitbetalen of aan de zorgverlener.
  3. Stuur het formulier op naar Besured Zorgservice, Postbus 6213, 4000 HE Tiel met de originele nota. Let op: een kopie/herinnering/aanmaning nemen wij NIET in behandeling.
  4. De declaratieafdeling neemt de declaratie in behandeling en gaat na of de gemaakte kosten onder de dekking vallen. Besured kijkt naar de dekking van de basisverzekering en, indien van toepassing, naar de dekking van het aanvullende pakket dat je gekozen hebt. Binnen 5 werkdagen ontvang je een bericht van vergoeding. Hierin staat of je een vergoeding krijgt, hoeveel er wordt vergoed en aan wie het bedrag wordt uitbetaald (aan jezelf of aan de zorgverlener).
  5. Als je een rekening van een buitenlandse zorginstelling indient, bijvoorbeeld als je een ongeluk met skiën hebt gehad, duurt de verwerking hiervan iets langer dan 5 werkdagen.

De zorgverlener dient rechtstreeks de rekening bij Besured in

Aan sommige zorgverleners, bijvoorbeeld een ziekenhuis, huisarts of de apotheek vergoeden we de rekeningen direct. De zorgverlener dient de gemaakte kosten dan via een elektronisch systeem bij ons in. Zodra wij de rekening hebben behandeld, ontvang je het bericht van vergoeding. Jij hebt hier verder dus geen omkijken naar, maar houd wel rekening met je eigen risico.

Wettelijk verplicht eigen risico

In Nederland heeft iedereen een verplicht eigen risico van € 385,- (2017). De meeste zorgkosten vallen onder dit eigen risico. Maar tandarts en huisarts bijvoorbeeld weer niet.

Een rekening kan zowel door een zorgverlener als door jou worden ingediend. Als een deel van de kosten voor je eigen rekening komt, ontvang je daarvan een bericht. Deze kosten worden dan automatisch van je bankrekening afgeschreven.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij rekeningen uit het buitenland, moet je een rekening zelf betalen. Deze rekening dien je vervolgens bij ons in. Wij storten dan het gedeelte dat niet onder je eigen risico valt, terug op je bankrekening.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor je reactie. Wij gaan onderzoeken of wij je suggestie kunnen implementeren.

Wil je graag een medewerker spreken, laat dan hieronder je gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor je e-mail. Wij hebben je vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor je doen?

  • Wij leggen je vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Heb je tussentijds vragen? Bel: 078 - 6 118 111. Wij beantwoorden je vragen direct.

Vriendelijke groet,
Je serviceteam van Besured