Heb jij recht op zorgtoeslag in 2021?

Je ontvangt zorgtoeslag als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, als je 18 jaar of ouder bent en als je inkomen niet hoger is dan 31.138 euro per jaar. Zorgtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. In 2021 is de maximale zorgtoeslag per maand 107 euro. Woon je samen? Dan ligt de inkomensgrens op 39.979 euro. De maximale zorgtoeslag per maand met een toeslagpartner is 207 euro.

Let op: wijzigt er iets in je persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen of omdat je een andere baan vindt? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van deze wijziging bij de Belastingdienst. Doe je het niet? Dan loop je risico dat je te veel ontvangen zorgtoeslag moet terugbetalen.

Zorgtoeslag aanvragen? Regel het binnen 5 minuten:

Ga naar toeslagen.nl en log in met je DigiD. Na het invullen van je gegevens zie je een proefberekening. Daarna klik op je de button 'Ondertekenen' en vraag je jouw zorgtoeslag aan. Binnen een paar weken ontvang je bericht. Tip: regel gelijk jouw zorgverzekering bij Besured. Met volledige zorgtoeslag betaal je per saldo maar 7,85 per maand! Benieuwd naar onze premie? Bereken in 1 minuut.