Zorgzoeker: zoek jouw zorgverlener

Op zoek naar een zorgverlener? Gebruik onze Zorgzoeker. Hieronder leggen wij je stap voor stap uit hoe onze Zorgzoeker werkt en wat de voordelen zijn van een gecontracteerde zorgverlener.

Ieder jaar maken wij nieuwe afspraken met zorgverleners. Deze afspraken vind je terug in de Zorgzoeker. Is er een contract met een zorgverlener? Dan zie je direct een vinkje staan. Hier kun je heen! Goed om te weten: vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ.

In onze Zorgzoeker vind je een overzicht van alle zorgverleners in Nederland. Filter je zoekopdracht door te zoeken op plaatsnaam of postcode. Je krijgt dan direct alle zorgverleners in jouw buurt te zien. De dichstbijzijnde zorgverlener die voldoet aan jouw zoekopdracht staat bovenaan.

Voorbeeld: vind een zorgverlener

Stel, je woont in Rotterdam en bent op zoek naar een fysio bij jou in de buurt.

1. Ga naar de Zorgzoeker.
2. Type in het eerste veld de zorgsoort, het specialisme of de zorgverlener die je zoekt. In dit geval 'Algemene fysiotherapie'.
3. Klik in de lijst de optie aan die past bij jouw zoekopdracht.
4. Vul jouw postcode in.
5. Selecteer de gewenste afstand.
6. Klik op Zoeken.

Je ziet nu de lijst met alle fysiotherapeuten waar je uit kunt kiezen. De fysiotherapeut bovenaan de lijst is het dichtst bij. Door op Kaart te klikken krijg je een handig overzicht van de fysiotherapeuten die bij jou in de buurt zitten. Via de filters aan de linkerkant kun je jouw zoekresultaten nog aanpassen.

Daarom een gecontracteerde zorgverlener

Het kiezen voor een gecontracteerde zorgverlener levert jou meerdere voordelen op:

  • Je kunt vertrouwen op de kwaliteit van de zorgverlener.
  • Je hoeft zorgkosten uit de basisverzekering niet zelf voor te schieten.
  • En je hoeft het bedrag niet zelf voor te schieten!

Natuurlijk mag je zelf je zorgverlener kiezen. Valt jouw keuze op een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Houd dan rekening met een lagere vergoeding.

Op zoek naar een zorgverlener bij jou in de buurt? Ga naar de Zorgzoeker. Heb je hulp nodig? Wij kijken graag met je mee. Bel 078 611 81 11