7x topfit zonder de sportschool

Sleep jij jezelf steeds weer met tegenzin naar die zweterige sportschool? Dat moet leuker kunnen! Waar is de tijd gebleven dat gym je favoriete schoolvak was en je als een Duracell konijn door de gymzaal stuiterde? Daarom 7 alternatieven voor de sportschool die jij zeker leuk gaat vinden!

1. Trampoline springen

Ren snel naar de bouwmarkt of speelgoedwinkel voor een trampoline! Wil je het grootser aanpakken? Google dan eens naar een trampolinehal bij jou in de buurt. Kies voor jumping fitness, bootcamp, of trefbal: het kan allemaal op een trampoline! Bijkomend voordeel: met een uurtje springen verbrand je zo'n 498 calorieën.

Trampoline springen

2. Touwtje springen

Misschien was je hier vroeger niet heel goed in, maar het is nooit te laat om te leren! Wist je dat je met touwtje springen zo'n 744 calorieën per uur verbrandt? Het is ook nog eens goed voor je motoriek én het enige wat je nodig hebt is een springtouw en 1 m² aan ruimte. Genoeg redenen om het springtouw een kans te geven toch?


3. Skaten

Het zal misschien weer even wennen zijn. Maar als het zonnetje schijnt is het heerlijk om wat kilometers te maken op je skateboard, de skeelers of old school op de rolschaatsen. Tip: oefen eerst een paar keer met remmen!

Skeeleren

4. Trailrunning

Hardlopen over asfalt kun je saai vinden, maar trailrunning (off-road hardlopen met hier en daar een hindernisje) zeker niet! Vroeger vond je het toch ook heerlijk om door het bos te rennen? En dan is boslucht ook nog veel gezonder dan de uitlaatgassen in de stad!


5. Apenkooi

Er was vroeger toch niemand die niet een vreugdedansje deed bij een lesje apenkooi? Tegenwoordig kun je op steeds meer plekken in Nederland volwassenapenkooi doen. Bijvoorbeeld hier. Google dus snel of er bij jouw een gymzaal in de buurt zit die deze lessen aanbiedt! Wie zei dat sporten stom moet zijn?

Apenkooi

6. Frisbeeën

Een dag op het strand of in het park kun je prima combineren met iets sportiefs! Neem je vrienden en een frisbee mee. Beweging en fun verzekerd!


7. Hond uitlaten

Nog steeds niet overtuigd? Maak dan eens een flinke wandeling met de hond (of die van de buren). Wandelen kan overal, is gratis en geeft weinig kans op blessures. Dus ook helemaal geschikt voor de wat onhandige sporter onder ons. ;) En heel wat gezelliger met een trouwe viervoeter naast je.

Hond uitlaten


8. Schoonmaken

Helaas is het in Nederland niet altijd stralend weer. Is het een grauwe, regenachtige dag? Pak dan je dweil en stofdoek eens uit de kast. Werk je in het zweet door je hele huis van boven tot onder schoon te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je met stofzuigen zo'n 119 calorieën per uur verbrandt? En met dweilen of de ramen zemen zelfs 153 calorieën per uur? Leuker met een knallend muziekje op de achtergrond!

Schoonmaken

Al deze “sporten” zijn goedkoop en kosten weinig tijd. Win-win! Voor welke sport ga jij?#nomoreexcuses