Betaal ik teveel huur? Zeg maar dag tegen je huurbaas!

Je woont lekker. Toplocatie, leuk huisje en relaxte huisgenoten die niet zeuren. Het enige dat tegenstaat is de huurprijs die elke maand je bankrekening leegtrekt. Vraag jij je ook af: betaal ik te veel huur? Kom erachter!

Betaal ik te veel huur

Stijging gemiddelde huurprijs studentenkamer

De huurprijs van studentenkamers is de afgelopen jaren gestegen. De gemiddelde huurprijs in Utrecht ligt momenteel tussen de 400 en 500 euro. En je hebt er nog flinke uitschieters bij! Waarom? Er zijn meer studenten dan kamers, waardoor de huurprijzen blijven stijgen. Want op kamers gaan willen studenten vaak toch wel.

Amper betaalbare huurwoningen voor starters

Niet alleen studenten betalen veel. Ook starters die genoeg van hun kamer hebben en iets anders willen huren, betalen zich blauw. Veel mensen willen in de Randstad zitten en daar profiteren verhuurders van (lees: huurprijs omhoog en cashen maar!). Denk jij te veel huur te betalen? Doe onderstaande check!

Betaal ik te veel huur? Doe de huurprijscheck (puntensysteem)

Heb je een studentenkamer of sociale huurwoning? Dan kun je een huurcheck doen. Heb je wel eens van het puntensysteem kamerhuur gehoord? Met de huurprijscheck van de Huurcommissie bereken je het aantal punten dat jouw woning verdient. Daarin wordt een verschil gemaakt tussen een onzelfstandige woonruimte (een studentenkamer) en een zelfstandige woonruimte (een huis voor jezelf). De puntentelling laat zien hoeveel de (kale) maximale huurprijs van je kamer of woning mag zijn.

Bij twijfel, klop even aan bij de Huurcommissie!

Je hebt rechten als huurder. Twijfel je of je huurprijs wel redelijk is, wil je bezwaar maken tegen huurverhoging of juist een huurverlaging aanvragen? Probeer er eerst samen met je verhuurder uit te komen. Lukt dat niet? Dan kun je bij de Huurcommissie terecht. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe woning en betaal je te veel huur? Dan kunnen zij er zelfs voor zorgen dat je huurverlaging met terugwerkende kracht krijgt. Een kleine moeite om de huurprijscheck te doen dus!

Ben je duur huren ook zo beu? Denk eens aan een huis kopen!

Zeg maar dag tegen je huurbaas en koop een huis! Er is meer mogelijk dan je denkt met de Besured startershypotheek. Meer weten? Bel ons op 078 611 81 16 of plan direct een gratis eerste gesprek!