Dit moet er op jouw buitenlandse zorgnota staan

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar ook in het buitenland kan je in een vervelende situatie terechtkomen waarbij je (spoedeisende) zorg nodig hebt. Je krijgt dan vaak direct een rekening van de zorgverlener mee.

Buitenlandse kosten declareren 2022

Heb jij in 2022 een zorgverzekering via VGZ met het Besured collectief? En heb je een buitenlandse zorgnota ontvangen met een datum in 2022? Dan dien je deze in via de VGZ Zorg app of Mijn VGZ. Meer informatie over declareren bij VGZ.

Buitenlandse kosten declareren 2021 of eerder

Heb je nog een buitenlandse zorgnota uit 2021? Dan dien je deze bij ons in. Natuurlijk wil je dat de kosten vergoed worden. Zorg er daarom voor dat de rekening die je meekrijgt aan onderstaande punten voldoet.

Checklist: buitenlandse zorgnota

Zorgnota buitenland checklist

Alles gecheckt? Download dan het declaratieformulier zorgkosten buitenland en vul dit in. Stuur het ingevulde formulier samen met de originele rekening via de post naar ons toe. Ons adres vind je op het formulier.

Wat krijg ik vergoed?

Wist je dat je vanuit je basisverzekering de kosten voor spoedeisende zorg vergoed krijgt? Hiervoor krijg je maximaal het bedrag vergoed dat je in Nederland ook zou krijgen. Omdat zorg in het buitenland meestal duurder is dan in Nederland kan het zijn dat je een gedeelte van de kosten niet vergoed krijgt. Wij adviseren je daarom ook dit mee te verzekeren bij je zorgverzekering. Of verzeker dit mee op je reisverzekering.