Dit moet er op jouw buitenlandse zorgnota staan

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar ook in het buitenland kan je in een vervelende situatie terechtkomen waarbij je (spoedeisende) zorg nodig hebt. Je krijgt dan vaak direct een rekening van de zorgverlener mee.

Natuurlijk wil je dat de kosten vergoed worden. Zorg er daarom voor dat de rekening die je meekrijgt aan onderstaande punten voldoet.

Checklist: buitenlandse zorgnota

Zorgnota buitenland checklist

Alles gecheckt? Download dan het declaratieformulier zorgkosten buitenland en vul dit in. Stuur het ingevulde formulier samen met de originele rekening via de post naar ons toe. Ons adres vind je op het formulier.

Wat krijg ik vergoed?

Wist je dat je vanuit je basisverzekering de kosten voor spoedeisende zorg vergoed krijgt? Hiervoor krijg je maximaal het bedrag vergoed dat je in Nederland ook zou krijgen. Omdat zorg in het buitenland meestal duurder is dan in Nederland kan het zijn dat je een gedeelte van de kosten niet vergoed krijgt. Wij adviseren je daarom ook de aanvullende optie Buitenland bij je basisverzekering te kiezen. Of verzeker dit mee op je reisverzekering.

Vaccinaties nodig?

Ga je binnenkort naar het buitenland op vakantie? Check dan altijd even of je vaccinaties nodig hebt. Goed nieuws: met jouw Besured zorgverzekering krijg je 10% korting bij Thuisvaccinatie.nl. Bekijk de kortingsregeling.

Be smart! Ga voor de Studentenzorgverzekering van Besured

Bij Besured krijg jij een supercomplete zorgverzekering voor een lage premie. Bereken je premie in 1 minuut. Afsluiten is ook met een paar klikken geregeld. Stap je over? Dan regelen wij de hele overstap voor je!