Geen koningsdagfeesten? 5 alternatieven!


Volle pleinen, festivals, dansen met een oranjebitter in je hand. Door de coronamaatregelen zal Koningsdag er dit jaar heel anders uitzien. Hoe maak je er toch een feestje van?

Coronavirus Besured

1. Balkoningsdag

Vier de verjaardag van de koning vanaf jouw balkon, dakterras of tuin, samen met Nederlands grootste artiesten via een livestream. Om 13:00 wordt Balkoningsdag officieel ingeluid met een gezamenlijke proost op de verjaardag van de koning. De entree is gratis, je staat altijd vooraan en je weet eindelijk hoe je buurman danst.

2. 538 Koninsgdag 2020

Het event in Breda is dan gecanceld, maar in plaats daarvan organiseert Radio 538 het grootste virtuele koningsdagfeest van Nederland! Het nieuwe corona-proof 538 Koningsdag volg je maandag 27 april live vanaf 15:00 vanaf je eigen huis, tuin of balkon. Geniet van Tiësto, Duncan Laurence, Davina Michelle, DI-RECT en nog veel meer artiesten! De livestream is gratis te volgen.

3. KingsdayVR Festival

Op de Dam vindt dit jaar het allereerste VR-festival ooit plaats. Op 27 april kan je van 20:00 tot 23:00 thuis genieten van optredens van Kwambo en Vangrail, en muziekshows van onder meer DJ ArminVR & DJ HardwellVR! Daarnaast kan je de Koning virtueel een hand schudden. Een vuurwerkshow zorgt voor de feestelijke afsluiting. Het KingsdagVR Festival is toegankelijk voor iedereen met een goede VR-bril. Maar ook als je die niet hebt, kan je genieten van de livestream. Je bent erbij vanaf € 7,50. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Voedselbank.

4. Virtuele kroegentocht

Ben je niet zo van de grote feesten? Dan is een virtuele kroegentocht misschien iets voor jou. Steden als Utrecht en Leiden bieden dit aan. Je krijgt een aantal speciaal biertjes waar je thuis van kunt genieten. Horecazaken verzorgen een speciaal koningsdagprogramma, waardoor je mee kunt doen aan verschillende quizzen en spellen.

5. Digitale kleedjesmarkt

Is jouw favoriete onderdeel van Koningsdag toch gewoon het afstruinen van de kleedjesmarkten op zoek naar mooie pareltjes? Niet getreurd! Ook dit jaar is er een kleedjesmarkt, maar nu digitaal. Om 12:00 start de digitale kleedjesmarkt (vrijmarkt) als onderdeel van Woningsdag. Meer info volgt nog, maar je kunt wel alvast aan de slag gaan met het uitzoeken van je oude spullen.

Een fijne Koningsdag!