Huis kopen als starter: voor jouw huurprijs koop je dit in 2018!

De huurprijzen rijzen de pan uit! Voor een klein studentenkamertje betaal je al snel 500 euro. Een appartement in de stad, onder de 800 euro? Knappe kop die dat nog kan vinden! Een huis kopen als starter is daarom veel voordeliger geworden ten opzichte van zo´n dure huurwoning. Maar wat kun je eigenlijk kopen voor de huurprijs die je nú betaalt? Wij laten het je zien!

Huren vs. kopen? Dat is duidelijk!

Voor hetzelfde bedrag dat jij maandelijks betaalt aan huur, kun je een hypotheek betalen. Groot bijkomend voordeel van een huis kopen als starter: je hypotheeklasten bestaan uit een deel aflossing en een deel rente. Je bouwt dus eigen vermogen op. Hieronder zie je globaal hoe hoog de hypotheek is die je kunt krijgen als je deze vergelijkt met jouw huurprijs. En we hebben er gelijk een paar voorbeelden van appartementen voor je bij gezet.

Huurprijs ▶ 500 euro per maand

Met een huurprijs van 500 euro per maand kan je een hypotheek afsluiten tot 150.000 euro.

Huis in de grote stad - Rotterdam

Huren of kopen in Rotterdam

3 kamer appartement van 40 m2 midden in het centrum van Rotterdam. Een jaren 30 woning waarvan het appartement is gelegen op de tweede woonlaag. Vraagprijs: 150.000 euro.

Huis buiten de grote stad - Dordrecht

Huren of kopen in Dordrecht

2 keer zo veel ruimte, middenin Dordrecht! 84 m2, 3 kamers. In een goed onderhouden appartement gelegen op de eerste woonlaag. Vraagprijs: 150.000 euro.

Huurprijs ▶ 750 euro per maand

Met een huurprijs van 750 euro per maand kun je een hypotheek afsluiten tot 215.000 euro.

Huis in de grote stad - Utrecht

Huren of kopen in Utrecht

Utrecht, een super knus, gerenoveerd en authentiek 1-kamerappartement van 37 m2. Helemaal van jou! Midden in het centrum wonen in een jaren 30 woning. Vraagprijs: 209.000 euro. Zelfs nog net wat onder je budget.

Huis buiten de grote stad - Bodegraven

Huren of kopen in Bodegraven

Bodegraven, net buiten Utrecht. Voor maar 200.000 euro heb jij een volledig eigen huisje van 111 m2! Houten vloer, ruime woonkamer. Alles erop en eraan.

Huurprijs ▶ 1.000 euro per maand

Met een huurprijs van 1.000 euro per maand kun je een hypotheek afsluiten tot 260.000 euro.

Huis in de grote stad - Amsterdam

Huren of kopen in Amsterdam

Wonen hartje centrum, in Amsterdam. Een 2-kamerappartement van 31 m2 midden in de Jordaan. Dat kost je 250.000 euro. Maar dan is dit appartement wel helemaal van jou!

Huis buiten de stad - Purmerend

Huren of kopen in Purmerend

Voor 250.000 euro woon je in een rijtjeshuis van 100 m2 net buiten Amsterdam, in Purmerend. 3x zo veel ruimte, helemaal van jou.

Huis kopen als starter onmogelijk? Er is meer mogelijk dan je denkt!

Allemaal mooi, die cijfers. Maar een huis kopen als starter lijkt nu onmogelijk. Het aanbod van koophuizen is krap. Daarnaast heb je als starter meer eigen geld nodig. Maar: er is écht nog veel mogelijk! Met de juiste hulp kun je misschien wel jouw maximale hypotheek verhogen. Je ouders kunnen bijspringen, of je familie. Of krijg je binnenkort loonsverhoging? Als je dat goed vastlegt, kan je nu misschien al een hogere hypotheek krijgen. Kassa!

Weten er exact mogelijk is? Ga voor gratis startersgesprek!

Bij Besured hebben we de beste, onafhankelijke hypotheekadviseurs. Gespecialiseerd in startershypotheken. Maakt niet uit of je nu al een huis op het oog hebt, of dat je je alleen maar wil oriënteren: klop aan bij ons en je weet snel wat er voor jou mogelijk is. Plan je gratis eerste gesprek of bel 078 611 81 16.