Reis apps 2021: 7 pareltjes voor jouw vakantie!

Trek jij binnenkort je koffer weer uit de kast voor een vakantie? Bij de ultieme voorbereiding hoort een flinke update van je smartphone. Wedden dat deze reis apps jouw vakantie in 2021 nóg relaxter maken?

Reis apps 2020

1. Reisapp

Het is misschien niet de leukste vakantie app, maar wel een handig ;). Zeker dit jaar! In de Reisapp lees je de actuele reisadviezen. Naar welke landen mag je, en welke maatregelen gelden daar? Maar je leest ook wat je mag inslaan en meenemen naar Nederland. En de medicijnen die je gebruikt, kun je die probleemloos meenemen van en naar Nederland? Al die nuttige informatie vind je in de Reisapp.

Beschikbaar voor Android en iOS

2. Hopper

Hopper maakt jouw (vakantie)leven een stukje makkelijker: deze reis app voorspelt het beste moment om je vlucht te boeken, zodat je het goedkoopste ticket te pakken hebt. Handig voordat je op vakantie gaat, maar ook als tijdens je trip je plannen wijzigen en je last-minute een ticket moet boeken.


Beschikbaar voor Android en iOS

3. Packpoint

Vergeet jij altijd wel iets als je op vakantie gaat? Of neem je juist te veel mee, omdat je op alle weertypes voorbereid wil zijn? Download dan PackPoint. Deze reis app helpt je bij het inpakken van je tas(sen). Vul je bestemming, reisduur en verwachte activiteiten in en voilà: een overzichtelijke inpaklijst is het resultaat! Extra handig: de app houdt rekening met het weer op je bestemming. En voor de afvinkliefhebbers onder ons: elk item dat je hebt ingepakt kun je afvinken. Geeft toch een lekker gevoel ;).


Beschikbaar voor Android en iOS

4. TripIt

TripIt is dé reis app voor iedereen die van reizen houdt maar van nature niet zo georganiseerd is. Het printen van vliegtickets, hotelreserveringen of autohuurbevestigingen is niet meer nodig. Met deze reis app bewaar je alles offline op 1 plek. Het enige wat jij hoeft te doen is thuis alle gegevens doorsturen naar de app. That’s it!


Beschikbaar voor Android en iOS

5. Polarsteps

Op vakantie wil je zoveel mogelijk vastleggen, maar er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Tip: download Polarsteps. Deze reis app volgt de route die je aflegt en maakt er een persoonlijk reisverslag van met foto’s en statistieken. En niet geheel onbelangrijk: vrijwel alles gebeurt offline. De app synchroniseert automatisch wanneer je online bent. Leuk voor de thuisblijvers is dat zij jouw trip real-time kunnen volgen en zo op afstand met je mee reizen. Alleen als je dat wil natuurlijk!


Beschikbaar voor Android en iOS

6. Zipcar

Heb je een autotrip in het buitenland gepland? Dan is Zipcar iets voor jou. Deze reis app noemt zichzelf het grootste ‘car-sharing network’ ter wereld. Hoe het werkt? Download de app, zoek een ‘Zipcar’ bij jou in de buurt, reserveer en unlock hem met je telefoon. Rijden maar! Je bepaalt zelf hoe lang je de auto huurt, dat kan bijvoorbeeld ook voor een uur. De Zipcar reis app kun je gebruiken in Canada, Frankrijk, Spanje, Taiwan, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dat er nog veel landen mogen volgen!


Beschikbaar voor Android en iOS

7. Openbaar vervoer app

Misschien staat de reisplanner app van de NS en/of 9292 allang op je telefoon. Reis je met het openbaar vervoer naar een luchthaven, dan is het wel zo fijn om onderweg even snel te kunnen checken of je reis nog voorspoedig gaat lopen. En ben je in een buitenlandse stad, dan is Google Maps slim genoeg om het buitenlandse openbaar vervoer mee te plannen. Tip: download de offline kaart van jouw gebied en je hoeft ook geen kostbare data meer te gebruiken!

Standaard geïnstalleerd op je Android telefoon en beschikbaar voor iOS

Check dit artikel voor handige apps om te gebruiken tijdens je vakantie.

Nu je toch je telefoon vast hebt...

... vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Dat heb je bij Besured in 1 minuut geregeld. Je inboedel en aansprakelijkheid zijn ook direct meeverzekerd. Handig!