Top 10 best betaalde banen 2020

Moet je nog beginnen met studeren of ben je al volle bak aan de studie of het werk? Het is hoe dan ook misschien leuk om te weten wat goed betaalde banen zijn. Of nee, wat de best verdienende banen zijn. Ben je er klaar voor? Verwacht is dat dit de top tien best betaalde banen van 2020 zijn:

Best betaalde banen 2020

1. Medisch specialist

Als (voormalig) student geneeskunde klap je nu vast in je handen. De functie Medisch Specialist staat al jaren in de top 3 van best betaalde banen. En dat is niet gek: je werkt onder gigantische druk en hebt enorme veel verantwoordelijkheid. Onder deze functie vallen diverse specialisaties en de salarissen lopen dan ook uiteen. Maar met 60,64 euro per uur, sta je sowieso bovenaan de salarisschaal.

2. Piloot

Altijd al piloot willen worden? Dat is met een salaris van 53,21 euro per uur geen slechte beslissing! Piloten hebben het leven van mensen letterlijk in hun handen en dragen dan ook veel verantwoordelijkheid. De toelatingseisen zijn streng en de opleiding is veeleisend. Maar, je krijgt een prachtberoep, en een dik salaris ;-).

3. Advocaat

Je hebt vast wel series als “Suits”, “Better Call Saul” of “The Good Wife” gezien. Wat ze allemaal gemeen hebben? Deze topadvocaten werken vaak letterlijk dag en nacht om het recht te laten zegevieren. Wat ze ervoor terugkrijgen? Gerechtigheid, eer, deftige kleding en chique kantoren. En oh ja, met een salaris van zo’n 50,27 euro per uur plek nummer 3 van best betaalde banen in 2020.

4. Bedrijfsdirecteur

Directeur, bedrijfsdirecteur, CEO, hoe je het ook wilt noemen. De directeur van een bedrijf staat aan de top van de organisatie. Hij of zij bepaalt het beleid en voert de algemene leiding over het bedrijf. Uiteraard hangt het salaris af van de grootte van de organisatie en de branche. Maar gemiddeld gezien verdienen bedrijfsdirecteuren een niet te missen salaris van 41,40 euro per uur.

5. Bedrijfseconoom

Een bedrijfseconoom is iemand die het bedrijf financieel gezond houdt. Dat vergt dan ook behoorlijk wat wiskundige, juridische en economische kennis. Overweeg je de studie bedrijfseconomie te gaan volgen, ben je er al mee bezig of heb je de studie al afgerond? Dan zit je gebakken wat betreft loon: zo’n 37,52 euro per uur.

6. Commercieel directeur

De commercieel directeur staat aan het hoofd van alle commerciële activiteiten van een bedrijf. Denk daarbij aan marketing, verkoop, aftersales en service. Er is geen vastomlijnd beroepsprofiel te schetsen, maar één ding staat vast: je salaris is met gemiddeld 35,01 euro per uur te vinden op plaats 6 in de best betaalde banen van 2020.

7. HR-directeur

Als topman of topvrouw van de Human Resource afdeling, ben je eindverantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van personeelszaken. Wat er op jou wacht als je jezelf kunt opwerken naar deze positie? Een salaris van zo’n 34,66 euro per uur.

8. Kapitein zeeschip

Wist je dat Kapitein Haak, Jack Sparrow, Zwartbaard en Haddock in de échte mensenwereld een van de best betaalde banen zouden hebben? Om wat preciezer te zijn, verdienen ze zo’n 32,21 euro per uur. Als kapitein ben je eindverantwoordelijke over het hele schip. Dus ook voor de netheid, het personeelsbeleid, het geldbeheer, de voorraad aan boord, de boekhouding, en nog meer. Het is een veelzijdige, verantwoordelijke baan waarbij je beide benen op de grond (of nou ja, op het schip) moet blijven staan.

9. Notaris

Als je een huis gaat kopen of verkopen, leg je alle overeenkomsten en verklaringen vast in documenten bij een notaris. Lees je zo’n notariële akte, dan begrijp je er misschien geen snars van. Ga je voor aankoopbegeleiding bij je huizenjacht, dan helpen zij je het papierwerk te doorspitten. En is alles rond? Dan mag je de notaris betalen om bij te dragen aan zijn of haar salaris van 31,60 per uur.

10. Rechercheur

De top 10 best betaalde banen wordt afgesloten door de knappe koppen in “Homeland”, “The Bridge”, “Sherlock” en “White Collar”. Deze mannen en vrouwen proberen de mysteries van criminele activiteiten te ontrafelen. Een rechercheur verdient ongeveer 30,92 euro per uur. Wel iets (!) minder dan de acteurs op het witte doek dus.

Moet je nu nog op de centen letten?

Daarvoor is Besured. Al die saaie dingen zoals verzekeringen kun je bij ons in 1 klap regelen voor een klein prijsje. Bekijk onze spik en span, voordelige pakketverzekering (inboedel, reis, aansprakelijkheid). Afsluiten kost je maar 1 minuut ;).