Ik ga voor stage of studie tijdelijk in het buitenland wonen. Ben ik dan gewoon verzekerd?

Betaald werk of stagevergoeding in het buitenland
Ga je betaald aan het werk in het buitenland? Neem in dat geval contact met ons op. In het algemeen geldt het volgende: je zorgverzekering in Nederland wordt stopgezet vanaf de datum dat je in dienst treedt. Je kunt hiervoor een kopie van het arbeidscontract mailen naar zorgbuitenland@besured.nl. Om te bepalen of je Nederlandse zorgverzekering stopgezet moet worden, is het belangrijk dat wij weten in welk land je gaat werken. Ga je werken in een EU-, EER-verdragsland of Zwitserland? Dan zetten wij de zorgverzekering in de meeste gevallen stop vanaf het moment dat je start met werken. Ga je tijdelijk aan het werk in het buitenland? Dan stopt je Nederlandse zorgverzekering alleen als je voor langer dan 3 maanden achter elkaar in het een ander land dan een EU-, EER-verdragsland of Zwitserland werkt.

Ga je naar het buitenland voor stage en ontvang je hiervoor een vergoeding? Neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor een Wlz-onderzoek. De SVB beoordeelt of je je Nederlandse zorgverzekering kan aanhouden of dat je een zorgverzekering in je stageland moet afsluiten. Je kunt je zorgverzekering stopzetten door (een kopie van) de beoordeling van de SVB te mailen naar zorgbuitenland@besured.nl. Heb je vragen? Wij helpen je graag! Stuur een e-mail of bel 078 611 81 11.

Studie in het buitenland
Studeer je in het buitenland? Dan kun je in veel gevallen je Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Neem hierover wel altijd contact met ons op. Bel 078 611 81 11 of stuur een e-mail. Ook ontvangen wij graag je nieuwe buitenlandse woonadres. Ga je naast je studie aan het werk? Dan kan het zijn dat je geen recht meer hebt op een Nederlandse zorgverzekering.

Handig om te weten
Heb je een basisverzekering en krijg je onverwachte zorgkosten in het buitenland? Dan heb je (na verrekening met je verplichte eigen risico) recht op vergoeding volgens de in Nederland geldende, gemiddelde tarieven. Met de aanvullende dekking Buitenland loop je op dit vlak geen risico. Je hebt dan tijdens jouw verblijf in het buitenland recht op 100% vergoeding voor onvoorziene, spoedeisende zorg, mits die kosten ook vergoed zouden worden als de behandeling in Nederland had plaatsgevonden.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van je feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor je reactie. Wij gaan onderzoeken of wij je suggestie kunnen implementeren.

Wil je graag een medewerker spreken, laat dan hieronder je gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor je e-mail. Wij hebben je vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor je doen?

  • Wij leggen je vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Heb je tussentijds vragen? Bel: 078 - 6 118 111. Wij beantwoorden je vragen direct.

Vriendelijke groet,
Je serviceteam van Besured

Studentenzorgverzekering
Voordelige studentenzorgverzekering

Bij Besured kies je alleen de zorg die je ├ęcht nodig hebt. Benieuwd naar onze zorgpremie voor 2021?


Snel berekenen
Studentenzorgverzekering downloads
Meer informatie?

Je kunt de voorwaarden van de Besured zorgverzekering studenten online bekijken.


Voorwaarden bekijken