Bij Specsavers, Eye Wish Opticiens, CVZO en OMC HanzeKliniek profiteer je als Besured verzekerde van veel voordeel. Neem je zorgpas mee naar de opticien. Zij handelen de korting dan direct voor je af.

Specsavers

Ik heb geen brilvergoeding

Heb je geen vergoeding voor een bril in je aanvullende zorgverzekering? Dan kun je kiezen uit de volgende kortingen als je naar Specsavers gaat:

 • De 2e bril helemaal gratis als je een bril vanaf € 79,- koopt.
 • Gratis standaard varifocale glazen (ter waarde van € 50,-) bij iedere bril vanaf € 79,-. Of je krijgt
  € 50,- korting als je een ander type varifocaleglazen neemt.
 • Gratis ontspiegeling en kraswerende laag op je glazen (ter waarde van € 60,-) bij iedere bril vanaf € 79,-. Als je kiest voor een duurder type ontspiegeling, ontvang je daarop € 60,- korting.
 • Gratis bril bij een contactlensabonnement (ter waarde van € 49,-). Met dit abonnement worden je lenzen elke 3 maanden gratis thuisbezorgd. Ook ontvang je eens per 2 jaar een gratis bril (ter waarde van € 49,-). Of je kunt kiezen voor een korting die op kan lopen tot € 129,- bij een bril uit een hogere prijsklasse.

Ik heb een brilvergoeding

Heb je recht op een vergoeding voor een bril in je aanvullende verzekering? Dan heeft Specsavers de volgende extra’s voor je:

 • 2 brillen zonder bijbetaling als je de brilvergoeding niet gebruikt hebt. Als je kiest voor extra glasopties op een bepaald type varifocale glazen, kan het zijn dat je moet bijbetalen.
 • Verdubbel je brilvergoeding. Let op, de actie geldt niet altijd. Op de website van Specsavers check je of de actie loopt.

Andere voordelen
 • 2 jaar garantie op de kwaliteit: als je bril binnen de garantieperiode productie- of materiaalfouten laat zien, wordt dit gedurende 2 jaar na het afhalen van de bril gratis vervangen of gerepareerd. Deze garantie geldt bij normaal gebruik van de bril.
 • 1 jaar zichtgarantie: je krijgt nieuwe glazen als de sterkte binnen 1 jaar met meer dan 0,75 verandert. Dit geldt alleen als je ouder dan 18 bent en is niet geldig bij oogoperaties, zwangerschap, medicijngebruik of andere (medische) aandoeningen die invloed hebben op het gezichtsvermogen.
 • Jouw eventuele brilvergoeding kan direct met Specsavers afgehandeld worden zodat je dit niet eerst zelf hoeft te betalen. Maak hier snel en makkelijk je afspraak.

De korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen van Specsavers.

Eye Wish Opticiens

Bij Eye Wish Opticiens krijg je € 60,- korting op een complete enkelvoudige bril, voorzien van dunne glazen met ultra clean ontspiegeling óf een merkzonnebril (Ray-Ban, Carrera enz.) t.w.v. € 139,- cadeau bij aankoop van een complete bril op sterkte. Daarnaast krijg je € 120,- korting op een multifocale bril en € 70,- korting op een complete beeldschermbril, voorzien van glazen op sterkte.

Draag je contactlenzen? Dan krijg je 5% korting op halfjaarpakketten en zelfs 15% korting als je je lenzen thuis laat bezorgen met de EyeWish@Home service (waarvan de eerste maand gratis!). Tot slot ontvang je bij aankoop van een zonnebril (al dan niet op sterkte) 15% korting.

Op vertoon van jouw zorgpas hoor je in de betreffende winkels welke acties specifiek voor jou gelden. De kortingen gelden niet in combinatie met andere acties.

Garanties
 • 2 maanden omruilgarantie
 • 'Staat je goed' garantie
 • 'Goed zicht' garantie

Bekijk vooraf de voorwaarden van Eye Wish Opticiens.

CVZO

Heb je recht op een vergoeding voor een bril of lenzen vanuit je aanvullend pakket All-In-1? Als je via CVZO naar een opticien in de buurt gaat, krijg je 25% extra vergoed door de opticien bovenop de vergoeding die je van ons krijgt.

Voorbeeld: je hebt vanuit je aanvullend pakket recht op de vergoeding van € 115,-. Dan krijg je via CVZO nog een extra vergoeding van € 28,75. In totaal is je vergoeding dan € 143,75.

Bekijk hier welke opticiens meedoen. Vergeet je zorgpas niet mee te nemen! Als je die laat zien zorgt de opticien dat je de extra vergoeding krijgt.

Nog meer voordelen
 • Je krijgt een gratis schoonmaaksetje als je een bril koopt.
 • Je krijgt 1 set maandlenzen gratis bij je eerste halfjaarpakket maandlenzen (6 maanden betalen, 7 halen) als je recht hebt op een vergoeding vanuit je aanvullend pakket.
 • 2 jaar garantie op de kwaliteit: product- en/of materiaalfouten.
 • Je hoeft zelf geen bedrag voor te schieten. De opticien regelt je declaratie direct met ons.
 • Je oogmeting is gratis en wordt gedaan door een gediplomeerd opticien of optometrist.
Meer weten?

Check dan de website van CVZO.


Brilvervangende behandelingen

Bij Eyescan en OMC HanzeKliniek krijg je als Besured verzekerde korting op ooglaseren en lensimplantatie. Lees hieronder meer!

Eyescan

Wil je graag van jouw bril of lenzen af? Dan heeft Eyescan de oplossing voor je! De Eyescan specialisten helpen je graag bij het vinden van een goede oplossing, waardoor je weer beter ziet zonder hulpmiddel. En Eyescan heeft klinieken op verschillende locaties door het hele land, dus ook 1 bij jou in de buurt!

Korting

Met onze zorgverzekering krijg je 10% korting op een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Online maak je makkelijk een afspraak. Geef door dat je bij ons verzekerd bent en Eyescan verwerkt de korting direct voor je.

Andere voordelen
 • Geniet van je vrijheid zonder bril of contactlenzen.
 • De refractiekliniek scoort gemiddeld een 8,8 op ZorgkaartNL.
 • Je wordt begeleid via een Eyescan onderzoekcentrum bij jou in de buurt.
 • Het vooronderzoek van € 135,- zit al in de prijs, hier betaal je niets extra’s voor.

OMC HanzeKliniek

OMC HanzeKliniek is een kleinschalige, moderne oogkliniek met meer dan 50 jaar ervaring. Het is de enige kliniek in Noord-Nederland die alle oogzorg aanbiedt: oogheelkunde, ooglaseren, lensimplantatie en brillen en contactlenzen.

Scherp zien zonder bril of contactlenzen? OMC HanzeKliniek biedt verschillende implantlenzen en ooglaserbehandelingen aan, onder andere de nieuwste technologie: de ReLEx SMILE ooglaserbehandeling.

Korting

Op vertoon van je zorgpas ontvang je 10% korting op een ooglaserbehandeling of een lensimplantatie bij OMC HanzeKliniek.

Andere voordelen
 • Een gratis quickscan.
 • Alle behandelingen zijn inclusief nacontroles en eventuele nabehandelingen binnen 2 jaar na de ingreep.
 • Een eventuele nabehandeling wordt gratis uitgevoerd.
 • Al 17 jaar ervaring met ooglaseren en lensimplantaten.
 • Een score van 8,8 op Ooslasertrefpunt.

Afspraak maken?

Bij OMC HanzeKliniek krijg je eerst een gratis quickscan om te onderzoeken of jouw ogen geschikt zijn voor ooglaseren of lensimplantatie. Maak hier uw afspraak.

Meer weten over ooglaseren en lensimplantaten?

Kijk op de website van OMC HanzeKliniek.