"Je fietst over straat en opeens word je aangereden door een auto. Je maakt een flinke smak en moet naar het ziekenhuis. Heel naar, maar wat nog veel vervelender is: zorgkosten die je zelf moet betalen. Denk aan je eigen risico of de kosten voor behandelingen bij de fysio. Hoe kan dat? En kun je de kosten voor deze letselschade terug krijgen?"

Wat is letselschade?

Er is sprake van letselschade wanneer je door toedoen van iemand anders lichamelijke of geestelijke schade oploopt. Letselschade kan permanent zijn, maar ook tijdelijk. Je kan in veel situaties letselschade oplopen.

Letselschade voorbeelden:

  • Auto-ongeluk
  • Aanrijding op de fiets of scooter
  • Hondenbeet

Letselschade kan jou veel geld kosten

Heb je na een ongeval medische zorg nodig? Dan vallen deze kosten vaak onder je basisverzekering. Voor alle zorg uit je basisverzekering geldt een eigen risico van €385,-. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan kan dit oplopen tot €885,-. Het kan ook voorkomen dat je zorg nodig hebt die buiten de basisverzekering valt, denk aan reguliere tandartskosten of reguliere behandelingen bij de fysiotherapeut. In dat geval kan het zijn dat je (een deel van) de kosten zelf moet betalen.

Letselschade verhalen op de tegenpartij? Dat doen wij voor je!

Wanneer een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade, is het dus belangrijk dat je altijd in gesprek gaat. De tegenpartij zal in veel gevallen jouw schade en onkosten moeten betalen. Maar hoe pak je dit aan? Wanneer je een verzekering hebt bij Besured, hoef je dat gelukkig niet zelf te doen! Is er sprake van letselschade buiten jouw schuld om? Dan kunnen we je op 2 manieren helpen:

1. JE MELDT LETSELSCHADE BIJ ONS

In dat geval geef je aan ons door wat er is gebeurd via het online contactformulier, of telefonisch via: 078 611 81 11. Is er sprake van aantoonbare letselschade buiten jouw schuld om? Dan brengen wij jou in contact met ons letselschadebureau. Zo helpen wij jou bij het verhalen van de schade.

2. WIJ NEMEN CONTACT MET JOU OP

Het kan ook voorkomen dat wij contact met jou opnemen, omdat we denken dat er sprake is van letselschade buiten jouw schuld om. Bijvoorbeeld wanneer er via jouw zorgverzekering zorgkosten zijn vergoed die wijzen op een ongeval. We gaan dan in gesprek om te kijken of wij deze zorgkosten namens jou op de tegenpartij kunnen verhalen.

Kunnen de zorgkosten worden verhaald op de tegenpartij en heb jij hierover eigen risico betaald? Dan krijg je die met terugwerkende kracht terug.

Meld je schade gratis

Het melden van letselschade is altijd gratis. Ook wanneer de schade namens jou wordt verhaald. Je hoeft dus niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Meld letselschade via het online contactformulier of bel 078 611 81 11. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op.


Meld je letselschade